JOVANOVIĆ:Pozvan sam i idem na komemoraciju u Srebrenici
Foto: Aleksandar Jovanović

Ima potrebu da ode

JOVANOVIĆ:Pozvan sam i idem na komemoraciju u Srebrenici

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je večeras da je dobio poziv i da će 11. jula ići na komemoraciju u Srebrenici.

On je za N1 rekao da je to njegova ljudska potreba, kao i da ranije nije išao u Potočare, ali da mu je žao što se 11. jul politizuje.

- “Ja sam podržao odlazak (Aleksandra) Vučića prošle godine i žao mi je zbog onoga što se tamo desilo. Žao mi je što se politizuje 11. jul”, rekao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, odluka da državni vrh Srbije nije poželjan u Srebrenici doneta je ranije kako bi se "vratio neki mir".“

- Doneta je odluka da se ne zovu na komemoraciju u Potočarima politicki predstavnici koji bi bili povod za neki sukob zbog svojih oko toga šta se desilo u Srebrenici. Ja mislim da je sve to lošše. Ako je njihova želja da naši lideri ne idu, oni treba da poštuju tu odluku”, smatra Jovanović.

On je napomenuo da je lično njegova ljudska potreba da se bori protiv zla, da se pojavi u Srebrenici i pošalje poruku da "u Srbiji postoji razumevanje za bol i nesreću tih ljudi, da postoji spremnost i snaga da gradimo naše odnose i trajno očuvamo mir".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track