KAJL SKAT: Srbija i SAD dele iste ciljeve utkane u Deklaraciju nezavisnosti
Foto: Dragan Kadić

Prijem povodom nacionalnog praznika SAD

KAJL SKAT: Srbija i SAD dele iste ciljeve utkane u Deklaraciju nezavisnosti

Politika -

BEOGRAD - Tradicionalnim prijemom u rezidenciji americkog ambasadora u Beogradu, danas je obeležen nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti, a ambasador Kajl Skat je poručio je da SAD sa Srbijom deli iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisanosti potpisanu pre 240 godina.

"Želim svima život, slobodu, i težnju za srećom" poručio je ambasador nazdravivši zvanicama koje je pozdravio i na srpskom i na engleskom jeziku.Prijemu povodom obeležavanja 240 godina od sticanja nezavisnosti prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačic, za evropske integracije Jadranka Joksimović i minstar odbrane Zoran Djorđević.

"Njihova deklaracija nezavisnosti svedočila je o njihovim težnjama. Danas podsećam i sebe na to da sve velike težnje zahtevaju posvecenost. Trebalo im je 7 godina borbe da zadobiju slobodu i zaista, kada su 11 godina kasnije pisali naš Ustav, očevi osnivači podsetili su Amerikance da našs politički sistem treba da stvori savršeniju naciju" poručio je ambasador.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Foto: Dragana Udovičić/Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track