Najnovije vesti

VUČIĆ ZA NEMAČKI BILD: Ponovio sam 1.000 puta - idemo u EU!
Foto: Nemanja Pančić

Premijer rekao da referenduma neće biti

VUČIĆ ZA NEMAČKI BILD: Ponovio sam 1.000 puta - idemo u EU!

Politika
19:42h

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio za nemački "Bild" da je tokom predizborne kampanje ponovio 1.000 puta da je strateški cilj Srbije Evropska unija i da su građani za to glasali.

"Pre dva meseca imali smo jednu vrstu referenduma - imali smo izbore. I ubedljivo smo pobedili. U kampanji nisam lagao narod. Rekao sam im: da, želimo da očuvamo najbolje moguće odnose sa Rusijom, Kinom i Sjedinjenim Državama, ali naš strateški cilj je Evropska unija. Ponovio sam to 1.000 puta. Nema lažži, nema nesporazuma. I ljudi su glasali za to", rekao je Vučić u intervjuu za nemački "Bild".

"Moramo da zadržžimo put ka EU. Ako ga promaššimo, Srbija će ići u pogreššnom pravcu. To je to", istakao je premijer. Na pitanje lista da će doći dan kada će Srbija želeti da postane članica NATO, Vučić je rekao da "to nije jednostavno pitanje u Srbiji".

"Srbija ima dobre odnose sa NATO. I imaće dobre odnose sa NATO. To je moja politika. Ne želimo da imamo bilo kakve sukobe s NATO. O svemu ostalom odlučiće narod Srbije", kazao je premijer.

Foto: Kurir/Nemanja Pančić
Foto: Kurir/Nemanja Pančić

Vučić je, između ostalog, za nedeljno izdanje "Bilda" rekao i da Srbija neće održati referendum o EU. "Moj odgovor na to je jasan: Neće biti referenduma bez obzira koliko postoji inicijativa za to", poručio je Vučić za nemački list.

Na pitanje da li predsednik Rusije Vladimir Putin koristi svoj uticaj u Srbiji da zagovara referendum o članstvu Srbije u EU, on je odgovorio "ne znam ništa o Putinu, ali znam da pojedine sprske stranke otvoreno pozivaju na to".On je istakao da je bilo je dosta "glupih i opasnih" ideja u Srbiji i ocenio da ukoliko bi u Srbiji došlo do krize, to bi dovelo do krize u celom regionu."Stari sukobi bi mogli ponovo da se otvore", upozorio je Vučić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...