VOJISLAV ŠEŠELJ KRŠI ZABRANU ULASKA U BIH: Idem u Srpsku, napraviću haos
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

Odlučan

VOJISLAV ŠEŠELJ KRŠI ZABRANU ULASKA U BIH: Idem u Srpsku, napraviću haos

Politika -

Idem da odam počast srpskim žrtvama. Negde ću se uskoro pojaviti - u Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku... Izbiće veliki politički skandal, neće me lako izbaciti, poručuje lider Srpske radikalne stranke

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne mari za zabranu ulaska na teritoriju Bosne i Hercegovine, te tako uveliko planira posetu Republici Srpskoj iako bi u tom slučaju vrlo lako mogao da bude uhapšen.On bi u RS mogao da ode već 12. jula, i to u Bratunac, gde bi odao počast srpskim žrtvama, a od ulaska u BiH, kako kaže, neće odustati uprkos pretnji da bi vlasti mogle da mu stave lisice na ruke čim kroči preko Drine.Ne boji se- Ne plašim se da odem i sigurno ću otići. Zašto bih se plašio? Ja ću se sigurno negde uskoro pojaviti - u Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku, Skelanima, Višegradu... Oni će me uhapsiti i proterati, ali to ne može proći bez političkog incidenta - kaže Šešelj.Upitan da li bi u utorak mogao da se pojavi u Bratuncu, kaže da to još nije sigurno, ali potvrđuje da će delegacija SRS tog dana odati počast stradalim Srbima.Lideru radikala je službeno zabranjen ulazak u BiH na osnovu odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Karlosa Vestendorpa, a nedavno je o toj odluci govorio i sadašnji predstavnik Valentin Incko, koji je rekao da Šešelj može u BiH jedino ako poseduje njeno državljanstvo.Veliki politički skandalŠef SRS, međutim, ponavlja da će uskoro prekršiti pomenutu zabranu ulaska:- Na nekom mestu i u određeno vreme ja ću preći tu graničnu liniju i pojaviću se u RS, ali o tome nećemo unapred obaveštavati. Sigurno ću ići u RS, a kad se tamo pojavim, izbiće veliki politički skandal. Onda će biti teško da me za kratko vreme izbace.Pojedini mediji su spekulisali da bi Šešelj 11. jula mogao da dođe na komemorativni skup u Potočarima, ali on tu mogućnost odbacuje.- Mi idemo u Bratunac da odamo počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare - kaže Šešelj.

Godišnjica zločinaSTRADALO 3.500 SRBASledeće nedelje obeležiće se godišnjica stradanja na području Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Skelana, Milića, Vlasenice, Osmaka i šireg područja srednjeg Podrinja i Birča. Na toj teritoriji je, prema podacima RS, nastradalo 3.500 Srba, a bez jednog ili oba roditelja ostalo 800 dece, dok je oko 5.400 porodica ostalo bez pokretne i nepokretne imovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja