TADIĆ: Dačiću radio si za narko klan! - DAČIĆ: Tužno ćeš da završiš!

Lideri SDS i SPS žestoko se ispljuvali zbog šverca kokaina

TADIĆ: Dačiću radio si za narko klan! - DAČIĆ: Tužno ćeš da završiš!

Politika -

Nekadašnji predsednik Srbije rekao da je oduvek sumnjao da predsednik SPS šuruje s kriminalcima, ovaj mu uzvratio da neće imati srećan kraj, te da će se videti i na sudu

Lider SDS Boris Tadić ponovo je udario na svog nekada istorijskog saveznika, lidera SPS Ivicu Dačića. Tadić je rekao da je sumnjao da Dačić radi za narko-klan Darka Šarića još dok mu je prepušao da vodi srpsku policiju. Dačić mu poručuje da laže, da je doživeo amneziju i da će završiti tužno!Prisećajući se nekadašnjeg savezništva DS i SPS, bivši predsednik demokrata i šef države Boris Tadić opisuje koliko mu je bilo mučno i da sedi s Dačićem i kaže da mu je bilo neprijatno kad je morao socijaliste da prevede na „drugu stranu političke civilizacije“.

Nije mu verovao- Nisam ja dobio Dačića u koaliciji kao jednog odjednom divnog, pomirljivog, čistog, racionalnog čoveka... Postojala je sumnja da je neko Dačićev, ili sam Dačić, umešan u taj proces (otkrivanje ko iz Srbije dostavlja informacije Šariću i narko-mafiji, prim. aut.). Pošto smo imali tu sumnju, a ja nisam osuđivao Dačića, jer niko nije kriv sve dok se ne dokaže, on ipak nije imao informacije i nije mogao da prati akciju koju smo kao država vodili. Kao predsednik države i predsednik Saveta za bezbednost, čuvao sam dignitet svih. I Dačićev - objašnjava Tadić u intervjuu za Vreme okolnosti pod kojima je lider socijalista vodio MUP. Tadić kaže da je 2012. Dačić bio nužan koalicioni partner demokratama iako je bio političar koji je godinu dana pre toga zagovarao politiku rata na Kosovu.Bivši predsednik Srbije tvrdi da tada nije ni video sad već čuvene snimke Dačića u kafani s Mišom Bananom.- Možda će nekome biti čudno, ali ja se stvarno nisam mešao u poslove koji nisu u mojoj nadležnosti - rekao je Tadić, uz opasku da je znao da „postoji problem u obaveštajnoj razmeni sa svetom zato što nismo vodili operacije protiv narko-klana“, a već su bili dobili prvu informaciju da postoji grupa koja u Srbiji radi na međunarodnom planu s Latinskom Amerikom.Dačić za Kurir kaže da će o tome raspraviti s Tadićem na sudu i tvrdi da ga je za ministra policije lično predložio Miodrag Miki Rakić.Tadićeva amnezija- Pa Tadić je kontrolisao sve, pa što nije utvrdio, što me nije uhapsio, nego sam bio ministar policije četiri godine. I bio bih i dalje da smo ga podržali za premijera. Je li to princip Tadića: ako si sa mnom, dobar si i pošten, ako nisi, onda si sumnjivo lice. I on govori neistinu. Nisam ja tražio MUP, to je bio njihov predlog, konkretno Mikija Rakića. A ja sam to odbio, tri dana nisu mogli da me pronađu jer sam bio ljut. Tek posle dugih razgovora s Rakićem i tadašnjim Tadićevim savetnikom Mlađom Đorđevićem s tim sam se saglasio da ne bi propala cela priča. A možda se i ne seća, on pati od amnezije - poručio je Dačić.Lider socijalista usput je dao i mali savet opoziciji.- Zbog svega toga besmislene su sve priče o tome da je Tadić neka budućnost opozicije. Tadić će im omogućiti da zauvek ostanu opozicija. O Tadiću najbolje govori način na koji se ophodi prema meni. Nije Tadić meni pomogao, jer ja sam mogao da napravim koaliciju s Koštunicom i radikalima. Tada smo mu bili dobri, pričao je o nama hvalospeve. Odjednom, kad smo doneli odluku da idemo sa SNS, postali smo mu najveći neprijatelji. Mislio je da ucenama i nameštaljkama može da nas natera da ga izaberemo za premijera, i to u trenutku kad je izgubio predsedničke izbore. Tadić je zaista u nekom drugom filmu, u kojem, ne zna ni on sam. Sigurno s tužnim krajem - izjavio je Dačić.

Moraće da pevajuNA SUDU ZBOG BANANE Nakon objavljivanja tajnih snimaka Dačića i Rodoljuba Radulovića, optuženog za šverc kokaina, Tadić i lider socijalista su 2015. ušli u žestok sukob, koji će biti okončan na sudu. Tadić je tužio Dačića kad je on za curenje ovih snimaka u javnost optužio Tadića. Lider SPS je početkom septembra rekao da je Tadić organizator kampanje koja se vodi protiv njega i da se snimcima iz 2008. služi za ucenu.

Nekada su se voleli / U Borisa Tadića kratko pamćenje* Boris Tadić se 7. jula 2008, iste večeri kad je izglasana vlada SPS-DS, pojavio kod Palme u Končarevu. Prisutnima je Tadića na fudbalskom terenu najavila pevačica Seka Aleksić* U želji da pokažu da su sad postali pravi ortaci, Dačić i Tadić su početkom avgusta 2008. pred novinarima igrali basket na plus 37 stepeni na Tari* Dačićev SPS i tadašnji DS Borisa Tadića potpisali su deklaraciju o političkom pomirenju u oktobru 2008. godine u cenrali Demokratske stranke.* Krajem aprila 2012. na koncertu Ane Bekute u Centru „Sava“ pojavio se i Boris Tadić. Kad je ulazio, pozdravljen je velikim aplauzom i sedeo je u prvom redu, pored Dačića

POKLON DODATAKSAMO UZ KURIR: Hrono ishranom do zdravljaOtkrivamo zašto je važno pravilno kombinovanje namirnicaU drugom po redu poklon dodatku serijala o hrono ishrani možete da nađete najvažnije savete koji se tiču hrono-ishrane, ali i greške koje najčešće pravimo,a koje nam uništavaju zdravlje i izgled. Sakupite svoj priručnik za zdrav život kroz četiri poklon dodatka po šesnaest strana, samo ove nedelje uz vaše omiljene dnevne novine Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track