NIKOLIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Vreme je da Evropa krene u borbu protiv terorizma
Foto: Tanjug Dragan Kujundžić

NIKOLIĆ SE UPISAO U KNJIGU ŽALOSTI: Vreme je da Evropa krene u borbu protiv terorizma

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Francuske povodom napada u Nici i poručio da je vreme da cela Evropa krene u borbu protiv terorizma.

Predsednik Srbije je nakon upisivanja istakao da je vreme da Francuska povede celu Evropu u borbu protiv terorizma, da se zaborave međusobne razmirice i svađe, kako u EU, tako i van nje i da se cela Evropa okrene borbi protiv zla koji ubija našu budućnost i decu.

"Srbija će biti uz Francusku i uz progresivni svet, uz svakoga ko želi da se bori bez straha i sa odlučnošću, da više nikada ne osećamo strah od ljudi koji ne prezaju ni od čega kako bi drugima naneli bol i zlo, a pravdajući to svojom borbom", istakao je Nikolić.

On je rekao da ne postoji cilj koji opravdava ubistvo nevinih ljudi, koji opravdava ovakve masovne akte terorizma kakvima je danas najviše izložena Francuska.

"Nijedna država u Evropi i u svetu ne može da kaže da je mirna i da to nju nikada neće dokačiti. Vreme je da se svet ujedini, pošto se očigledno zlo ujedinilo", poručio je Nikolić.Nikolić je naveo da je Francuska doživela tragičan dan, a da je Srbija uz nju i da saučestvuje u njenom bolu.

"Srbija oseća i srdžbu i želju da se Evropa pre svega izbori protiv ovog zla, koje udara na temeljne ljudske vrednosti", rekao je Nikolić, koga je u Ambasadi Francuske dočekala ambasadorka Kristin Moro.

Nikolić je u Knjigu žalosti upisao da je užasnut i ogorčen i da oseća ogroman bol i srdžbu zbog onoga što se desilo u Srbiji prijateljskoj zemlji Francuskoj.

"Poštovani predsedniče Oland, dragi prijatelju, ovim građanima Francuske izražavam saučestvovanje u bolu. Molim vas, zaboravite svađe i razmirice, kako u EU, tako i van nje. Povedite borbu protiv ovog zla koje preti da uništi Evropu", napisao je Nikolić i dodao da je Srbija uz Francusku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track