BIVŠI POSLANICI BESPOSLIČARI: Olja hrani Borka!
Foto: Damir Dervišagić

I dalje traže novo uhlebljenje

BIVŠI POSLANICI BESPOSLIČARI: Olja hrani Borka!

Politika -

Stefanović priznaje da još nije našao posao, Šutanovac još nije ni počeo da ga traži, a Olgica Batić se vratila advokaturi

Nekolicina bivših poslanika nema više stalna primanja, jer na parlamentarnim izborima nisu uspeli da uđu u Skupštine Srbije, ali to im očigledno ne pada previše teško.Tako su još u dilemi lider Levice Srbije Borko Stefanović i demokrata Dragan Šutanovac, koji traže plan B.Ženski oslonacPošto obojica ne znaju šta će i kako će u budućnosti, deluje da će im sigurna ženska ruka, ili možda tast, pružiti finansijsku podršku. Jer kako se drugačije još može shvatiti opuštenost kad je reč o egzistenciji?Stefanović kaže da će sada moći više da se posveti stranci, a dobio je i neke poslovne ponude. No, razmišlja da ih ipak odbije, da bi mogao da se posveti stranci kako treba. Šta reći, osim blago njemu.- Ovo je poslednji mesec kad se prima poslanička plata. Bavim se trenutno partijom, a to gde ću se zaposliti i kako, videću u narednom periodu. Postoje neke ponude, ali o tome ću još razmisliti, jer ove i sledeće godine u stranci imamo nove izazove - ističe Stefanović. Na pitanje kako i od čega će živeti, kaže „teško“.- Zato i kažem da treba da vidim oko nekog zaposlenja, jer moje radno mesto u Ministarstvu spoljnih poslova je zamrznuto i teško da mogu tamo da se vratim a da ne napustim politiku. Ne ide jedno s drugim, iako sam ja činovnik i to nije politička stvar, ali znam kako bi javnost reagovala. Priznajem da sam u dilemi. Jedino nisam u dilemi da li ću se baviti partijom - naglašava Stefanović.

Stigla nova ekipa... Skupština Srbije
Stigla nova ekipa... Skupština Srbije

Šutanovac kao da i ne razmišlja od čega će živeti, jer su mu trenutno primarni izbori u DS, koji će se održati 24. septembra. Očigledno smatra da će kao predsednik stranke omogućiti sebi i porodici bolji život, ali šta će do tada...- To su još dva meseca - odgovara Šutanovac i dodaje da još nije doneo konačnu odluku o tome od čega će živeti i da li razmišlja o nekom alternativnom poslu.- U potpunosti sam posvećen predizbornoj kampanji u DS i to mi je glavna preokupacija - reče Šutanovac, a blago njemu kad tako može.Iako je naprednjak Zoran Babić napustio poslaničku funkciju, sasvim je sigurno da mu posao ne visi o koncu, jer se iščekuje njegovo postavljanje na neku važnu funkciju. Takođe, najaktivniji i najvredniji poslanici u prošlom sazivu za koje nije bilo mesta u novim foteljama, funkcioner Nove stranke Vladimir Pavićević i demokrata Dušan Milisavljević, imaju već stalne poslove - Pavićević kao docent na Fakultetu političkih nauka, dok je Milisavljević i te kako veran medicini kao ORL lekar.Radenković se krijeNi liderka DHSS Olgica Batić, koja je u prethodna dva mandata sedela u skupštinskim klupama, ne razmišlja o poslaničkoj plati. Ona kaže da nikad nije bila u stalnom radnom odnosu kao poslanik, jer nije želela da žrtvuje svoju advokatsku profesiju zarad politike.- Samo se advokaturom bavim sada, stopostotno. Nisam imala famoznih 100.000 dinara ili koliko već, pa nastavljam samo tamo gde sam zapravo i bila. Platu sam mnogo puta prosleđivala u humanitarne svrhe, tih 60 i nešto hiljada - kaže Batićeva.Socijalista Dejan Radenković, kao bivši poslanik, nije želeo kaže da li je našao novi posao nakon gubitka mandata.

Oslonio se na ženu i tasta... Dragan Šutanovac
Oslonio se na ženu i tasta... Dragan Šutanovac

Samo promenio foteljuKOSTREŠ IZ JEDNOG PARLAMENTA U DRUGIPotpredsednik LSV Bojan Kostreš jedan je od retkih koji je iz Skupštine Srbije uskočio u poslaničku fotelju vojvođanskog parlamenta.- Dodatni prihodi bili bi mač sa dve oštrice, jer kad god poslanik radi još neki posao, spočitava mu se zašto se bavi baš tim zanimanjem, da je kao poslanik privilegovan... Zato sam doneo odluku - dokle god sam poslanik, ne bavim se nikakvim drugim privatnim poslovima - kaže Kostreš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track