Nikolić: Tabakovićevu za premijera
Foto: FONET

Nikolić: Tabakovićevu za premijera

Politika -
Kada stupim na dužnost imaću ozbiljne posete SAD, EU i Rusiji, a posebno ću tražiti sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel budući da je Nemačka najveći saveznik Srbije, izjavio Nikolić

BEOGRAD - Predsednički kandidat Tomislav Nikolić izjavio je večeras da će potpredsednik SNS Jorgovanka Tabaković biti premijer Srbije. Na pitanje da li je Tabaković još uvek kandidat za premijera on je odgovorio:"Mislim da će ona da bude premijer."

Lider naprednjaka je na konferenciji za novinare u sedištu stranke poručio da u Srbiji više ne sme da bude neprijatelja, već samo političkih suparnika i dodao da će od sutra "svi ponovo biti prijatelji". "Razgovarao sam sa prijateljima i mnogima koji su pokušavali da obezbede pobedu drugoj strani. Mi ćemo od sutra ponovo biti prijatelji, zato što ne želim da u Srbiji bude neprijatelja, može da bude samo političkih suparnika, ali ne i neprijatelja", naveo je Nikolić.

"Želim normalnu Srbiju u kojoj ce jednog dana i SNS i mene da pobedi bolji od nas", rekao je Nikolić. On je rekao da je razgovarao sa liderom DSS Vojislavom Koštunicom i da mu je poručio da su "možda u poslednji čas prelomili sporazumom" u kome se, kako je naveo, niko nije odrekao svoje ideologije i politike, već to pitanje prepustio narodu.

Nikolić je naveo da je imao razgovor i sa Borisom Tadićem koji je, kako je objasnio, ličio na njihove stare razgovore, kao i da je imao "kurtoazni razgovor" sa liderom SPS Ivicom Dačićem. Kada je u pitanju region, Nikolić je naveo da će imati dobre odnose sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom jer se odnos sa ljudima koji vode države "ne gradi s na ličnim simpatijama ili nesimpatijama". Prema njegovim rečima, imaće i dobre odnose sa Hrvatskom.

Srbija i Hrvatska treba da žive u miru. Vodiću veliku državu koja mora da ima dobre odnose sa svima, dodao je on. "Hrvatska samo treba da pokaže da ima isti odnos prema svim građanima i da je prava članica EU i u meni će imati saradnika za sve", kazao je Nikolić. Govoreći o odnosima sa Crnom Gorom, lider naprednjaka je rekao da Srbija trenutno ima lošije odnose sa Crnom Gorom nego sa Hrvatskom, što je "neprirodno" i istakao da će intenzivno raditi na unpaređenju odnosa sa Podgoricom.

Kako je dodao, kada stupi na dužnost imaće ozbiljne posete SAD, EU i Rusiji a posebno će tražiti sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel budući da je "Nemačka najveći saveznik Srbije".Na pitanje kako komentariše izlaznost on je rekao da ne razume kako analitičari ne shvataju - velika izlaznost je kada su sami predsednički izbori, kada se reše parlamentarni pa ostane drugi krug za predsedničke izbore, izlasnost je manja pošto ljudi pretpostavjaju da je tačno da su dogovorili nekakvu vladu. "Sve što su dogovorili danas može da izgleda malo drugačije. Videćemo", naveo je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track