Danilo Tirk čestitao Nikoliću

Danilo Tirk čestitao Nikoliću

Politika -
Slovenački predsednik je izrazio i očekivanja da će Srbija ostati privržena evropskim vrednostima i naporima na planu sprovođenja reformi

LJUBLJANA - Predsednik Slovenije Danilo Tirk čestitao je novom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na izbornoj pobedi, izrazivši nadu da će Slovenija i Srbija nastaviti da razvijaju prijateljske odnose, saopštila je kancelarija slovenačkog predsednika.

"Ovom prilikom bih želeo da izrazim želju i ubeđenje da će prijateljski odnosi između Republike Slovenije i Republike Srbije nastaviti da se pozitivno razvijaju i u budućnosti, kao i da će naš dijalog doprineti dobrim odnosima između dve zemlje", navodi se u Tirkovom pismu Nikoliću.

Slovenački predsednik je izrazio i očekivanja da će Srbija ostati privržena evropskim vrednostima i naporima na planu sprovođenja reformi koje su nužne za dalji napredak te zemlje ka članstvu u EU, prenela je slovenačka novinska agencija STA.

"Regionalna saradnja i dobrosusedski odnosi su jedan od ključnih elemenata u mozaiku obezbeđivanja i učvršćivanja stabilnosti i razvoja u regionu", dodaje se u tekstu Tirkove čestitke Nikoliću.

Tirk je poželeo svom srpskom kolegi, koji je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u nedelju, puno uspeha i ličnog zadovoljstva u "hvatanju u koštac" sa budućim izazovima, navela je slovenačka agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track