Najnovije vesti

USTAŠTVO NA DELU: Tompsonov koncert iz Knina uživo prenošen na HRT

Klicalo se Za dom - spremni

USTAŠTVO NA DELU: Tompsonov koncert iz Knina uživo prenošen na HRT

Politika

Tako je pevač poznat po pevanju pesme 'Jasenovac i Gradiška Stara', u kojoj se poziva na klanje Srba, dobio besplatnu reklamu u udarnom terminu na televiziji koju plaćaju svi građani Republike Hrvatske

ZAGREB  - Hrvatska radiotelevizija (HRT) večeras je na prvom programu prenosila koncert iz Knina, na kojem je glavna zvezda bio proustaški pevač Marko Perković Tompson.

Hrvatski portal Index.hr navodi da je namena koncerat bilo skupljanje novca za obnovu vukovarskog Vodotornja i da su na njemu nastupali brojni izvođači, ali da je već nakon pola sata koncerta nije bilo teško primetiti da je najzastupljeniji na koncertu bio onaj zbog kojeg se publika u Kninu i okupila - Tompson.

"Tako je pevač poznat po pevanju pesme 'Jasenovac i Gradiška Stara', u kojoj se poziva na klanje Srba, dobio besplatnu reklamu u udarnom terminu na televiziji koju plaćaju svi građani Republike Hrvatske. Čovek kojem mnoge evropske zemlje zabranjuju nastup očigledno nije problem za HRT, pa je Tompson kninskoj publici predstavio svoje najveće hitove i stihove kao 'Loša bila 45-a, odnela nas preko sveta' i slične stihove", navodi ovaj portal.

Dodaje se i da je novinarka HRT iz kol centra, dok se u pozadini čuo Tompson, izjavila: "Šaljemo predivne slike".

Organizaciju koncerta nahvalio je i direktor HRT Siniša Kovačić i pored toga što se iz publike više puta čulo skandiranje "Za dom spremni". Isto se skandiranje nastavilo i nakon pesme, te još nekoliko puta tijekom večeri.

Hrvatski portal navodi da je prenos, uz vatromet, završio upravo Tompson pesmom "E, moj narode" u kojoj upozorava na opasnosti od komunista i masona.

Nakon te pesme prenos je prekinut, a poslednje što se čulo u prenosu je skandiranje publike "Za dom - spremni!"

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...