DA POMOGNEMO JEDNI DRUGIMA Vučić uputio telegram saučešća Dimitrievu zbog stradalih u poplavama
Foto: Zorana Jevtić

Vlada Srbije

DA POMOGNEMO JEDNI DRUGIMA Vučić uputio telegram saučešća Dimitrievu zbog stradalih u poplavama

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća makedonskom premijeru Emilu Dimitrievu zbog stradanja ljudi u nevremenu i poplavama koje su pogodile šire područje Skoplja, i izrazio spremnost vlade da pruži pomoć i podršku stanovnicima i Vladi Makedonije u otklanjanju posledica.

"Veoma nas je potresla vest da je u velikom nevremenu koje je pogodilo Skoplje stradao veliki broj ljudi. U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, porodicama i prijateljima poginulih, kao i Vama i Vašoj Vladi, upućujem izraze najdubljeg saučešća.

Priroda nas ponovo opominje da nismo dovoljno jaki da se suprostavimo njenoj sili, ali ono što možemo je da pomognemo jedni drugima.

Vlada Srbije je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, ponudi pomoć i podršku stanovnicima i Vladi Makedonije u otklanjanju posledica ove prirodne nepogode", navodi se u pismu premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Najmanje 15 osoba je stradalo, a šest se vodi kao nestalo u olujama i poplavama koje su pethodne noći pogodile Skoplje, saopštila je makedonska policija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track