USIJANJE: Vučić pobesneo na drukare u SNS!
Foto: Zorana Jevtić

Velika frka zbog formiranja nove Vlade Srbije

USIJANJE: Vučić pobesneo na drukare u SNS!

Politika -

Mandatar najavio da će iz vrha stranke, ali i iz vlade, biti sklonjeni oni koji imaju dugačak jezik, a sve zbog spiska ministara koji je procurio

Lider SNS Aleksandar Vučić pobesneo je juče zato što su informacije iz stranke u vezi sa sednicom Predsedništva i sastavom vlade procurile u javnost, saznaje Kurir!Kao što smo već najavili, mandatar za sastav vlade za juče je zakazao sednicu Predsedništva, a svi članovi očekivali su da će tada stati pred njih i pročitati imena ministara. Čim su u SPS čuli da naprednjaci zasedaju, i oni su brže-bolje zakazali sednicu Predsedništva svoje stranke, kako bi konačno raspravili u kom sastavu će biti partneri SNS. Međutim, Vučić im je juče pomrsio konce.Sprovešće čistku- Vučić je pobesneo na neke svoje saradnike jer je video u medijima imena ljudi koji bi se mogli naći u novoj vladi. Toliko je pobesneo da im je svima poručio da će sve to saseći u korenu, da će neko biti i sklonjen iz vrha stranke - kaže naš sagovornik.Zbog toga, kako dodaje izvor Kurira, promena neće biti samo na nivou stranke.- Zbog ovih dešavanja, sada svi očekuju da među ministrima u vladi ne budu funkcioneri koji novinarima odaju ono što se dešava u partiji - napominje naš sagovornik.Ipak, politički analitičar Milan Nikolić kaže da zbog ovoga ne bi trebalo dizati prašinu.- Pa šta ako je iscurilo? Ono što je došlo do medija nije ni od kakvog posebnog značaja, nije procurila strategija koja se odnosi na rad vlade ili stranke. U demokratijama i treba da bude više otvorenosti, trebalo bi da se znaju takve stvari zbog kojih Vučić kritikuje svoje ljude - napominje Nikolić.S druge strane, SPS je juče po podne trebalo da održi sednicu Predsedništva, koja do zaključenja ovog broja nije bila završena. Zamenica predsednika SPS Slavica Đukić Dejanović rekla je juče da očekuje da do danas budu završeni razgovori lidera naprednjaka i socijalista, a da već tokom naredne nedelje u parlamentu počne procedura izbora vlade.- Očekujem da se razgovori Vučića i Dačića do danas u podne privedu kraju - rekla je Đukić Dejanović.SPS ne gubi naduDodala je da očekuje da već tokom nedelje u parlamentu počne procedura izbora vlade, tako što će pre svega mandatar pred poslanicima i novim ministrima pročitati ekspoze.- Ali čućemo to verovatno tokom današnjeg dana od njega - rekla je Đukić Dejanović.Inače, u medijima su se u toku vikenda pojavile informacije da bi trebalo da se odloži formiranje vlade, koje je planirano za ovu nedelju. Iako je bilo najavljeno da sednica o vladi počne sutra, izgleda da se planovi neće ostvariti, jer je ustaljena parlamentarna praksa da se zasedanje zakazuje bar tri dana ranije.

Boško ObradovićNEKA SE VUČIĆ POVUČE AKO NE MOŽE DA SASTAVI VLADUPredsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović reagovao je juče povodom mogućeg odlaganja formiranja vlade.- Svakodnevno odugovlačenje formiranja nove vlade postaje sve besmislenije i tragikomičnije. Vučić nek se povuče ako nije sposoban da formira novu vladu. Svi problemi u regionu, kao i potencijalni uzroci nestabilnosti u međunarodnim i regionalnim odnosima, upravo su razlog za hitno formiranje nove srpske vlade, jer s takvim izazovima ne može da se suoči vlada u tehničkom mandatu - rekao je on.

Predsedništvo SPSSOCIJALISTIMA TRI RESORAPredsedništvo SPS zasedalo je juče i odlučilo da Ivica Dačić ostane šef diplomatije, a Aleksandar Antić ministar energetike. Socijalisti će dobiti i treći resor, ali još nije sigurno da li zdravstvo ili prosvetu. Ukoliko to bude zdravstvo, u vladu se vraća Slavica Đukić Dejanović, koje je već jednom bila ministarka zdravlja, i to od 2012. do 2014. u vladi Ivice Dačića. Ako socijalistima pripadne prosveta, na čelo tog ministarstva doći će Dijana Vukomanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track