Najnovije vesti

UKINULI MU ZABRANU? Šešelj u Crnoj Gori posle 20 godina
Foto: Zorana Jevtić

Vojvoda po drugi put među Crnogorcima

UKINULI MU ZABRANU? Šešelj u Crnoj Gori posle 20 godina

Politika

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prisustvovaće osveštenju crkve Arhiđakona Stefana, u Gornjem Lipovu u blizini Kolašina.

List navodi da Šešelj u Gornje Lipovo dolazi na poziv i u organizaciji doktora Milovana Bojića, potpredsednika Srpske radikalne stranke, koji je Kolašinac i koji je jedan od najvećih ktitora novoizgrađene crkve u Gornjem Lipovu.

Osveštanje crkve u Gornjem Lipovu biće obavljeno u subotu 13. avgusta, a prema pisanju crnogorskih medija on će osim prisustva osveštenju crkve imati i političke aktivnosti.

Planirano je, kako se navodi, da održi i sastanke sa sledbenicima u ovom kraju kako bi ojačao SRS pred predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori.

Napominje se i da je Šešelju bio zabranjen boravak u Crnoj Gori, ali i da je ta zabrana u međuvremenu ukinuta i da za njegov dolazak više nema nikakvih prepreka.

Šešelj je posljednji javni nastup u Crnoj Gori imao 11. oktobra 1996. na centralnom gradskom trgu u Podgorici, uoči kampanje za parlamentarne izbore.

On je proteran iz Crne Gore nakon skupa u Herceg Novom, kada je, kako se navodi, uputio niz uvreda na račun Crne Gore, pa je po naređenju tadašnjeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića deportovan za Srbiju.

(Tanjug/Dnevne novine)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...