POSLANICA DJB: Martinović me duboko uvredio, osobe s invaliditetom su diskrimisane
Foto: Stevan Jokić

Uvreda

POSLANICA DJB: Martinović me duboko uvredio, osobe s invaliditetom su diskrimisane

Politika -

Poslanica Dosta je bilo Ljupka Mihajlovski izjavila je da se danas u Skupštini Srbije mogla videti "sistemska diskriminacija osoba sa invaliditetom" i dodala da ju je šef poslanika SNS Aleksandar Martinović duboko uvredio.

Prema njenim rečima, u parlamentu se moglo videti širenje predrasuda i stereotipa prema osobama sa invaliditetom.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da ju je Martinović duboko uvredio rekavši da "Dosta je bilo" na čelu sa Sašom Radulovićem zloupotrebljava položaj žene sa invaliditetom.

"Pre svega ja sam narodna poslanica za koju je glasalo više od 200.000 građana. Mislim svojom glavom, niko me nije naterao da se bavim politikom", rekla je ona i dodala da u Skupštini želi da dokaže da i osobe sa invaliditetom mogu da doprinesu društvu.

Ona je dodala i da je nezadovoljna što joj mandatar nije odgovorio na pitanje kada će se država na sistemski način pozbaviti lošim položajem osoba sa invaliditetom.

Mihajlovski je novinarima objasnila da je u gornjem delu skupštinske sale instalirana jedna glasačka jedinica, za jednu osobu sa invaliditetom koja može tu da pristupi, ali da je po rasporedu poslanička grupa D JB udaljena od tog mesta, te da ona ne bi mogla da sedi s njima.

Lider tog pokreta Saša Radulović ponovio je da se u prethodna dva dana u Skupštini "moglo videti nasilje nad poslanicima" i dodao da poslanici D JB nikoga nisu vređali i omalovažavali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track