ŠEF KINESKE DIPLOMATIJE: Čestitke Dačiću na reizboru, želimo dalje jačanje saradnje sa Srbijom
Foto: Tanjug Printscreen

Velike mogućnosti za saradnju Kine i srbije

ŠEF KINESKE DIPLOMATIJE: Čestitke Dačiću na reizboru, želimo dalje jačanje saradnje sa Srbijom

Politika -

BEOGRAD - Kineski ambasador u Beogradu Li Mančang uručio je danas Ivici Dačiću pismo čestitke šefa kineske dipomatije Vang Jia povodom ponovnog izbora na tu funkciju prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije.

Ministar Vang uputio je iskrene čestitke šefu srpske diplomatije i poručio da Ministarstvo inostranih poslova Narodne Republike Kine želi dalje jačanje komunikacije i saradnje sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije i davanje novog zajedničkog doprinosa podsticanju produbljivanja i razvoja sveobuhvatnog strateškog partnerstva između dve zemlje.
U srdačnom razgovoru izraženo je obostrano zadovoljstvo uspešnim razvojem bilateralne saradnje, kao i želja za daljim intenziviranjem odnosa, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Ministar Dačić i ambasador Li obostrano su istakli velike mogućnosti saradnje u okviru mehanizma Kina - zemlje Centralne i Istočne Evrope, čiji će se samit održati u decembru mesecu u Rigi.

Tokom razgovora takođe je ocenjeno i da je od velike važnosti za obe zemlje i jačanje dijaloga na multilateralnom planu, a naročito u svetlu predstojećeg održavanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u septembru ove godine.

U razgovoru ministra Dačića sa kineskim ambasadorom sa posebnim zadovoljstvom je ponovo istaknut visok stepen razumevanja i uzajamne podrške po nizu pitanja od vitalnog interesa za Srbiju i Kinu, kao i saradnje u brojnim međunarodnim forumima.

Ambasador Li istakao je da Kina smatra Srbiju veoma prijateljskom zemljom kao i jednim od svojih najznačajnijih partnera u regionu i Evropi, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track