MARIJAN RISTIČEVIĆ: Kad sam imao disko, Ješić je bio konobar
Foto: Dragana Udovičić

U poseti poslaniku na njegovom imanju

MARIJAN RISTIČEVIĆ: Kad sam imao disko, Ješić je bio konobar

Politika -

Danas obrađujem zemlju, a nekad sam bio disk-džokej, držao kafić i voleo da slušam Džonija Štulića, kaže Rističević

Za razliku od ostalih političara koje smo vodili na kafu, lider Narodne seljačke stranke i poslanik Marijan Rističević se ponudio on vodi nas, i to na svoje imanje u Novim Karlovcima, gde živi sa suprugom, ocem i majkom. Pritom, kafu je sam skuvao.Iako smo uglavnom pričali o nepolitičkim temama, Rističević je ipak prozvao poslanika DS Gorana Ješića.- Tokom osamdesetih sam radio nekoliko poslova, pa sam bio i disk-džokej. Puštao sam i pop i rok. Voleo sam da slušam Džonija Štulića. Sa jednim prijateljem držao sam diskoteku „MM“ i na 64 kvadrata i vikendom je znalo da stane i preko dvesta osoba. A posle toga sam imao i kafić, od 1996. do 2002. Dok sam ja imao kafić, njive, BMW, Goran Ješić je bio konobar, ali ne kod mene i nije imao ništa - kaže naš sagovornik.Dok nam je prinosio kafu, Rističević je ponavljao: „Ako kafa ne bude valjala, onda jebem mu miša.“On kaže da na selu nema slobodnog dana.- Slobodan dan je ako ideš na njivu, u voćnjak, u kukuruz, pšenicu. Tada se raduješ i to shvataš kao slobodan dan - kaže ovaj narodni poslanik, dok otac Anđelko dobacuje da njih dvojica rade sve oko kuće i da nema podele poslova.Rističević kaže da je majstor za sač.- U zavisnosti od raspoloženja, spremim poneki specijalitet, roštilj, sač, gulaš, kotlić... Nisam gurman. Mi smo više gibaničari, volimo pite - kaže Rističević, dok njegov otac Anđelko ponovo dobacuje: „Slabo jede.“

Rakija žuta i ljuta... Marijan sa ocem Anđelkom i bratom od strica
Rakija žuta i ljuta... Marijan sa ocem Anđelkom i bratom od strica

Sa prijateljima zna povremeno da se opusti, pa ima i omiljena mesta gde dane dušom.- Idem u dve kafane. Jedna je u Starom Slankamenu, a druga je na izlazu iz Zemuna, dok u ove napucane restorane i kafane ne idem. Inače, ne družim se privatno sa kolegama iz Skupštine - kaže Rističević.Potom smo s Rističevićima krenuli u obilazak imanja.- Svoje zemlje imamo oko 22 hektara. Problem je u tome što nema radnika, a ne možete sami da radite. Ovde oko kuće držimo koze, svinje, guske, kokoške, ovce... Ovde je i dedina bašta, a imamo i voćnjak - kaže Rističević.Dok je ovaj narodni poslanik razmišljao koja mu je omiljena pesma, otac Anđelko je opet nešto dodao za sina.- On i ja volimo da gledamo utakmice - rekao je dekica, a onda je Marijan dodao da su mu omiljene narodne pesme „Morem plovi jedna mala barka“ i „Vidovdan“.

Nema hobijeSAMO SAM JEDNOM PECAOMarjan Rističević kaže da nema hobi, a da je samo jednom pecao na Dunavu.- Tada sam se najbolje odmorio gledajući u vodu. Ne možete sa obale da ulovite soma, ali bilo je dvadesetak komada, samo što riba nije bila reprezentativna - priseća se Rističević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track