SPREMAN ZA POVRATAK: Nikola Selaković ulazi u novu vladu?
Foto: Zorana Jevtić

Bivši ministar pravde čeka poziv

SPREMAN ZA POVRATAK: Nikola Selaković ulazi u novu vladu?

Politika -

Funkcioner SNS koji je vodio resor pravde od septembra će najverovatnije biti potpredsednik zadužen za društvene delatnosti

Vlada Srbije do sredine septembra trebalo bi da bude pojačana za dva nova člana. Naime, bivši ministar pravde Nikola Selaković, za koga se prvobitno spekulisalo da će zauzeti direktorsko mesto u BIA, vraća se na velika vrata u Nemanjinu 11, i ovoga puta njemu je namenjeno mesto potpredsednika Vlade zaduženog za društvene delatnosti, saznaje Kurir.Premijer Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će sastav novoformirane vlade uskoro biti promenjen, a time će i definitivno zaokružiti priču o svom timu. Inače, kako se spekuliše, sredinom septembra u Skupštini Srbije na dnevnom redu trebalo bi da se nađu izmene Zakona o ministarstvima i Zakona o vladi, pa će u skladu s tim biti formirani i novi resori.

- Novoizabranim ministrima u septembru bi trebalo da se pridruži Nikola Selaković, kome će biti povereno mesto potpredsednika Vlade zaduženog za društvene delatnosti. Tim potezom Vučić će jasno staviti do znanja da ima veliko poverenje u Selakovića i da mu je upravo on jedan od najlojalnijih saradnika. I Bratislav Gašić bi mogao da sedne u jednu od fotelja u Nemanjinoj 11, jer postoji mogućnost da vodi resor za ekologiju i životnu sredinu - kaže dobro obavešten izvor Kurira.Kako saznajemo, Selakoviću je nuđena i opcija da bude direktor BIA, ali on to nije prihvatio.Bivši ministar odbrane nije hteo da komentariše mogućnost da opet bude deo Vlade.- Nemam komentar - kratko je poručio.Ni od Selakovića do zaključenja broja nismo dobili odgovor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track