(VIDEO) BAJDEN U SKADARLIJI I OPANCI ZA PAMĆENJE: Kako je Vučić preplatio poklon usred Beograda
Foto: Reuters

Poseta Srbiji

(VIDEO) BAJDEN U SKADARLIJI I OPANCI ZA PAMĆENJE: Kako je Vučić preplatio poklon usred Beograda

Politika -

BEOGRAD - Iz svih zanimljivih detalja jučerašnje šetnje američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i premijera Srbije Aleksandra Vučića Skadarlijom, kada smo imali prilike da ih vidimo u neformalnom izdanju, izdvojio se jedan detalj koji je privukao najviše pažnje – kupovina opanaka.

Dvojica državnika šetali su ovom boemskom ulicom prestonice i prošli pored tezgi na kojima se prodaju srpski suveniri i razne rukotvorine. Bajden je tom pilikom poželeo da kupi par opanaka.

Dolazi prodavac, a na Vučićevo pitanje "Koliko košta", kao iz topa izjavljuje "70 evra". Ni manje ni više (prosečna cena para je oko četiri hiljada dinara) i to u evrima u državi u kojoj je zvanična valuta dinar i to pred premijerom!

Povodom jučerašnjeg posete visokog gosta iz Amerike, danas se saopštenjem oglasio i predsednik Društva „Skadarlija“ Dragan Gligorijević, doduše ne spominjujući konkretno cenu u evrima, ali konstatujući da je „premijer Vučić kupio opanke za Bajdenovu suprugu kao nacionalni suvenir“.

Bajden postao član Društva "Skadarlija"

Gligorijević se predstavio kao domaćin potpredsedniku SAD i premijeru Vučiću i njihovim delegacijama, a kako je saopštio, tom prilikom Bajdenu je uručio skadarlijski žirado šešir, zaštitni znak beogradske boemske ulice, i člansku kartu Društva „Skadarlija“.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track