ŠEŠELJ: Uginuo bih da su nas Hrvati pobedili u košarci
Foto: Nebojša Mandić

Političari pomno prate naše takmičare na Olimpijskim igrama

ŠEŠELJ: Uginuo bih da su nas Hrvati pobedili u košarci

Politika -

Lider SRS priznaje da je jedva preživeo neizvestan košarkaški meč Srbije, Rasim Ljajić juče bio pospan zbog utakmice

Političarima izgleda ne smeta previše vremenska razlika između Srbije i Brazila, pa su mnogi od njih noću budni kako bi ispratili mečeve naših reprezentativaca na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Jučerašnje rano jutro, u kojem su neizvesnu košarkašku utakmicu odigrale selekcije Srbije i Hrvatske, umalo glave nije došlo lideru SRS Vojislavu Šešelju.Šešelj kaže da bi umro da je Hrvatska dobila meč.

- Probudio sam se da gledam košarku, jer pratim uvek reprezentaciju i važne utakmice. Za klupska takmičenja nemam osećaj. Najveća me tuga uhvati kad se potuku navijači naših timova međusobno. Zapitam se zbog čega, a ni oni ne znaju. Ali kad se navija za reprezentaciju, to je drugo, pogotovo ovo s Hrvatima. Da su nas pobedili u košarci, ja bih uginuo iste noći - priznao je Šešelj.Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da voli da gleda važne utakmice, pa je tako bilo i ovog puta, mada nije uspeo da gleda utakmicu od početka, jer se igrala usred noći.- Probudio sam se kad je bilo 43:40 za Hrvate i odmah sam se razbudio. Posle više nisam ni trenuo - rekao nam je Ljajić, koji je dodao je zbog tog malo pospan.Lider Nove stranke Zoran Živković pomno je pratio i takmičenje atletičarke Ivane Španović i mladu tekvondoistkinju Tijanu Bogdanović. Pošto je košarka bila u nastavku, kaže da gotovo nije ni spavao.- Gledao sam sva takmičenja prošle noći. Pratim uvek važne utakmice, a te noći sam posebno bio budan. Gledao sam sam, svi ostali ukućani su spavali - otkriva Živković i opisuje svoje impresije sa Olimpijade.- To je bila lepa noć za Srbiju, navijače i za sportiste. Treba im odati svako priznanje i ne gledati u zube da li je srebro ili bronza. Biti na pobedničkom postolju na Olimpijskim igrama je grandiozan uspeh - poručuje Živković.

Lider DS zauzet zbog kampanjePAJTIĆ: GLEDAĆU REPRIZUS obzirom na to da je u DS u toku predsednička kampanja, lider te stranke Bojan Pajtić nije imao vremena za utakmice.- Nažalost, nisam gledao sportiste u noći između srede i četvrtka, imao sam sastanak s članstvom u Surčinu, pa potom još neke sastanke do posle ponoći. Moraću da se zadovoljim snimkom, iako to nije ni blizu taj adrenalin kao kada ne znate kakav će biti ishod. Volim da pogledam za Srbiju važne sportske događaje, uvek u krugu porodice - rekao je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track