Najnovije vesti

PAJTIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: Niko u svetu političke protivnike ne naziva ološem
Foto: Fonet

Polemika

PAJTIĆ ODGOVORIO VUČIĆU: Niko u svetu političke protivnike ne naziva ološem

Politika

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić reagovao je na izjavu premijera Aleksandra Vučića, koji je na konferenciji za medije odbio da govori o kritikama da se u sport u Srbiji ne ulaže dovoljno.

"Ne postoji zemlja na svetu u kojoj premijer političke protivnike naziva ološem. To je moguće samo pod režimom Aleksandra Vučića. Posle ovog presa sam shvatio da me AV neće proglasiti ološem samo ako mu čestitam što je osvojio one medalje u Riju. Evo, čestitam majstore!", napisao je Pajtić na Tviteru.

Vućić je tokom današnje konferencije rekao da "svako ko je Andriji Prlainoviću rekao "zlato u blato" je "ološ elita",odgovarajući na kritike da je u svojim izjavama uvredio upravo ovog vaterpolistu.

Foto: Tanjug Tanja Valić
Foto: Tanjug Tanja Valić

- To što ste možda smatrali uvredama - objasnio je, nije se odnosilo ni na jednog sportistu, već, kako je naveo, na Pajtića i druge koji su govorili da su olimpijci "uprkos nama osvojili su tolike medalje".

"Ološem sam nazvao sve one koji su vređali naše sportiste bez obzira na kojoj strani da se nalaze. To su slabe reči koje mogu da opišu koliko su oni jadni", rekao je Vučić.

On je kazao da su ološ oni koji su govorili Davoru Štefaneku da svoje zlato treba da baci u blato, kao i onima koji su ružno govorili o atletičarki Ivani Španović nakon što je rekla da je država u nju dovoljno ulagala, kao i oni koji su kritikovali vaterpolistu Andriju Prlainovića, jer smatra da država ne ulaže dovoljno u sport.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...