NAZARBAJEV ISKRENO SA VUČIĆEM: Srpske kompanije moći će da osvoje Aziju!
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Susret predsednika Vlade Srbije sa predsednikom Kazahstana

NAZARBAJEV ISKRENO SA VUČIĆEM: Srpske kompanije moći će da osvoje Aziju!

Politika -

BEOGRAD - Ako ujedinimo naše sposobnosti, srpske kompanije moći će da osvajaju Kinu i celu Aziju, istakao je danas predsednik Kazahstana, Nursultan Nazarbajev, u razgovoru sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima, premijer Vučić sastao se sa Nazarbajevim sa kojim je razgovarao o odnosima dve zemlje i ekonomskoj saradnji.

Premijer Vučić zahvalio je Nazarbajevu za sve što Kazahstan na međunarodnom planu čini za Srbiju, držeći se principijelnog stava da poštuje teritorijalni integritet zemlje i ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.Vučić je izrazio nadu da će nakon posete doći do jačanja ekonomske saradnje dve zemlje, kao i da će veći broj kazahstanskih kompanija doći u Srbiju, ističe se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je izneo predlog za formiranje zajedničkih preduzeća iz oblasti poljoprivrede i energetike i istakao potrebu za povećanjem trgovinske razmene.Predsednik Nazerbajev istakao je da je došao u posetu Srbiji kako bi učvrstio i proširio saradnju dve zemlje.On je naglasio da je cilj Kazahstana da do 2050. godine budu među 30 najrazvijenijih zemalja sveta, dodaje se u saopštenju."Poseta predsednika Kazahstana za jaču saradnju dve zemlje"

Premijer Vučić izrazio je danas nadu da će posle posete predsednika Kazahstana Nursultana Nazerbajeva biti ojačana ekonomska saradnje dve zemlje. Vučić je rekao da se nada da će veći broj kazahstanskih kompanija doći u Srbiju i predložio formiranje zajedničkih preduzeća iz oblasti poljoprivrede i energetike, saopštila je Vlada Srbije.

Nazerbajev je rekao da je došao u posetu Srbiji kako bi učvrstio i proširio saradnju dve zemlje. "Ako ujedinimo naše sposobnosti, srpske kompanije moći će da osvajaju Kinu i celu Aziju", rekao je Nazerbajev. Vučić je zahvalio Nazerbajevu za sve što Kazahstan na međunarodnom planu čini za Srbiju i što, poštujući njen teritorijalni integritet zemlje, nije priznao nezavisnost Kosova. Nazarbajev se prethodno sastao s predsednikom Tomislavom Nikolićem.

(Tanjug/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track