Najnovije vesti

MILANOVIĆ: Toma je grobar! NIKOLIĆ: A ti si glupan!
Foto: Beta Gong Bing /Stefan Jokić

Evo kako su se počastile najbliže komšije

MILANOVIĆ: Toma je grobar! NIKOLIĆ: A ti si glupan!

Politika

Bivši premijer Hrvatske kaže da ga je briga ako zarati s ratnim huškačima, na šta mu je predsednik Srbije poručio da je ograničen čovek u svakom smislu, te da je zlo najčešće dolazilo iz Hrvatske

Dan pošto je izazvao potrese u regionu prizemnim izjavama da su Srbi „šaka jada“, te da su na vlasti četnici, Zoran Milanović, bivši premijer Hrvatske, ne staje. Sad je otišao korak dalje, pa je za premijera Aleksandra Vučića rekao da je ratni huškač, a za Tomislava Nikolića da je Grobar i da će, ukoliko opet postane premijer ispred SDP na vanrednim izborima u Hrvatskoj, sigurno blokirati pregovore Srbije sa EU.

On se osvrnuo i na naslovne strane novina u Srbiji i poručio da nije prvi put da ga nazivaju ustašom i budalom.

Nekima nema pomoći

- Ako nisi siguran gde si i napadaju te Hasanbegović, Toma Nikolić, zvani Grobar, Aleksandar Vučić, a sada i Plenković, koji me malo razočarao, to se zove siguran smer - naveo je Milanović, kao i da sada pokušavaju da ga zavade s ljudima koji su bili huškači i najviše unesrećili hrvatske Srbe tokom devedesetih godina.
- Razgovarao sam s ljudima kojima očigledno nema pomoći. Pitanje je jesu li ti ljudi uopšte predstavnici onih za koje se izdaju.

 

Primili smo te ljude, a oni su pokazali kakav karakter imaju i kakvi su ljudi. Oni iz jada i očaja pokušavaju da me zavade, pazite s kim, Tomom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem, ljudima koji su huškali u Hrvatskoj i najviše unesrećili hrvatske Srbe - rekao je Milanović.

Na sve ovo predsednik Srbije Tomislav Nikolić ima odgovor - Milanović je ograničen čovek u svakom smislu.
- Sve što sam imao da kažem o tom političaru iz Hrvatske, ja sam rekao. Na redu su drugi političari - iz Hrvatske, ali i iz EU čiji me stavovi interesuju. Taj stav je potreban da bi Srbija razmislila o organizaciji u kojoj želi da bude, a u njoj postoji punopravna članica koja tone u nacizam.

 

Ako je Hrvatska velika i istorijska država, kakvom se predstavlja, to mora i da dokaže. Mada se radi o čoveku ograničenih mogućnosti, u svakom pogledu, on je tu državu vodio i pretenduje da ponovo bude na njenom čelu - kaže Nikolić za Kurir.

Spremni na sve

- Nije kasno, svako u Hrvatskoj treba da iznese svoj stav, a mi smo spremni na sve, i na dobro i na zlo, koje je iz Hrvatske najčešće dolazilo - rekao je Nikolić.

Na pitanje da li je Milanović ograničen i na intelektualnom nivou, odnosno da je glup, Nikolić je rekao:
- U svakom pogledu.

J. Velinović - K. Blagović

 

Sastanak u ponedeljak
VLADA SRBIJE MENJA POLITIKU PREMA HRVATSKOJ?

Postoji mogućnost da Vlada Srbije drastično promeni svoju politiku prema Hrvatskoj, ali i prema EU, o čemu bi trebalo da odluči premijer Aleksandar Vučić, koji je navodno za ponedeljak zakazao sastanak s ministrima na tu temu.
- Na tom sastanku moguće je donošenje odluke o radikalnoj promeni politike prema Hrvatskoj i EU - kažu izvori.

Premijer Vučić ovo nije ni potvrdio ni negirao.

 


 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...