Tadić bi Đilasa za premijera

Odlučio

Tadić bi Đilasa za premijera

Politika -
Lider DS želi da se potpuno posveti radu u stranci iako je pod velikim pritiskom vrha partije da stane na čelo Vlade Srbije

BEOGRAD - Viši interes.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić neće biti novi predsednik vlade, a izbor demokrata za mesto premijera pao je na njegovog zamenika Dragana Đilasa, saznaje Kurir iz vrha DS!

Ne želi funkciju

- Tadić je, i pored ogromnog ubeđivanja ljudi iz DS da prihvati premijersku funkciju, izrazio želju da se u potpunosti posveti stranci. On na tom mestu želi da vidi Dragana Đilasa zato što je efikasno obavljao dosadašnje fun­k­cije - kaže naš izvor. Dodaje da će zbog toga najverovatnije novi predsednik vlade biti zamenik predsednika DS Dragan Đilas.

- On je veoma uspešno vodio grad, napravio dobar tim i smatra da bi to trebalo da nastavi. Ali, ipak, ako u najužem rukovodstvu stranke odluče da treba da dobije premijersko mesto, on to neće odbiti - kaže naš izvor. U tom slučaju, kako saznajemo, gradonačelnička fotelja pripašće dosadašnjem predsedniku Skupštine Beograda Aleksandru Antiću, inače predsedniku gradskog odbora SPS. Time će, kako kaže naš izvor, i DS i SPS dobiti čelne funkcije.

- Pozicija gradonačelnika je treća u državi i prepuštanjem te funkcije SPS oni će se više obavezati prema demokratama - otkriva naš izvor.

Jaka ličnost

Iako je još 6. maja, u izbornoj noći, „znao ko će biti premijer“, Ivica Dačić se u međuvremenu ućutao.

- Dačić nema ništa protiv da mesto predsednika vlade pripadne demokratama, ali ne želi da to bude neki takozvani stručnjak, već jaka ličnost poput Tadića ili Đilasa - kaže naš sagovornik iz Dačićevog okruženja. Dodaje da socijalistima odgovara da njima pripadne funkcija gradonačelnika, te da će se lako formirati vlada sa DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track