OMEROVIĆ: Ugljanin direktno optužuje Srbiju za organizovanje navijača
Foto: Beta/Miloš Miškov

Lider SDA daje veoma opasne izjave

OMEROVIĆ: Ugljanin direktno optužuje Srbiju za organizovanje navijača

Politika -

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Skupštine Srbije Meho Omerović ukazao je danas da lider Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Sulejman Ugljanin "daje veoma opasne izjave u kojima državu Srbiju direktno optužuje za organizovanje navijačkih grupa".

Ugljanin je sinoć izjavio da će SDA tražiti da se utakmice s Crvenom zvezdom i drugim fudbalskim klubovima čiji se navijači šovinistički odnose prema Bošnjacima održavaju izvan sandžačkih opština i gradova.

Omerović je u saopštenju naveo da Ugljanin "ponavlja stare teze o autonomiji, o mržnji države prema Bošnjacima, sebe vidi kao jedinog i ispravnog Bošnjaka koji vodi računa o sopstvenom narodu, i optužuje legitimne predstavnike svog naroda".

On je ocenio kao žalosno to što Ugljanin, koji je i lider Bošnjačkog nacionalnog veća, "ponovo zloupotrebljava funkciju BNV za svoju ličnu promociju i što pokušava ceo jedan narod konfrontirati s državom u kojoj žive".

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

- Navijačke grupe ne smeju biti instrument u rukama političara i zato država mora ući u rešavanje ovog sada već ozbiljnog i veoma opasnog problema koje prave huligani koji sa iskrenim navijačima nemaju nikakve veze - naveo je Omerović.

Ugljanin je sinoć u stranačkom saopštenju povodom "šovinističkih i nacionalističkih ispada i pretnji Zvezdinih navijača na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru" naveo da se to dešavalo na poslednje dve utakmice sa Crvenom Zvezdom u Novom Pazaru 22. marta i 28. avgusta 2016. godine.

Ugljanin je u saopštenju ocenio i da su "ove utakmice drastičan primer izliva nacionalne, verske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima Sandžaka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja