UGLJANIN PROLUPAO PA PLJUJE PO DRŽAVI KOJA GA HRANI  Dešavanja u Pazaru podvala državnog vrha
Foto: Saša Pavlić

Skandalozno

UGLJANIN PROLUPAO PA PLJUJE PO DRŽAVI KOJA GA HRANI Dešavanja u Pazaru podvala državnog vrha

Politika -

Bivši ministar u Vladi Srbije optužio državni vrh da je direktno umešan u organizovanje navijačkih grupa, te da policija štiti huligane na fudbalskim utakmicama.

Lideru SDA Sandžaka Sulejmanu Ugljaninu nije trebalo mnogo pa da svojim zlim izjavama nasrne na državu u kojoj živi i radi, optuživši je da je direktno umešana u organizovanje navijačkih grupa! On je javnost šokirao da su dešavanja s fudbalske utakmice iz Novog Pazara „podvala državnog vrha“.

Sulejman Uglljanin, foto Aleksandar Jovanovic
Sulejman Uglljanin, foto Aleksandar Jovanovic

Jeftini poene- Izlivi nacionalne, verske i rasne mržnje srpskih ekstremista prema Bošnjacima dešavaju se pred očima vladajućih struktura države, koja nemo posmatra ova dešavanja i time prećutno daje podršku, dok se na drugoj strani potpuno neosnovano želi više od 5.000 gledalaca iz Novog Pazara predstaviti u negativnom svetlu. Najoštrije osuđujemo vandalske fašističke ispade navijača Crvene zvezde, koji su uz zaštitu Žandarmerije i drugih specijalnih jedinica policije na fudbalskoj utakmici Novi Pazar - Crvena zvezda veličali zločine nad Bošnjacima i upućivali genocidne pretnje bošnjačkom narodu - reči su koje su stigle iz Ugljaninove stranke.Ugljanin je bez imalo stida izjavio da su aktuelna dešavanja „podvala državnog vrha“, dok je s druge strane ipak pozvao premijera Aleksandra Vučića da nastave razgovore koje su započeli pre dva meseca o rešavanju pitanja Bošnjaka.Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže da Ugljanin ovakvim izjavama sakuplja jeftine poene.Neprimereno- Nema mesta nikakvoj politici u sportu. Država mora da se obračunava s huliganima, bili oni pazarski ili Zvezdini. I to je ono što se očekuje ukoliko hoćemo da spasimo naš fudbal. Ukoliko se ovakva atmosfera ne promeni, potpuno postaje besmisleno da se uopšte igra fudbal na našim terenima. Ovo je klasičan pokušaj Ugljanina da ubere jeftine političke poene i da se dodvori delu birača koji su ogorčeni zbog ponašanja navijača Crvene zvezde. Šta su ovakve izjave nego upravo to - kaže Ljajić.

Poslanica DSS Sanda Rašković Ivić kaže da su Ugljaninovi istupi agresivni i neprimereni.- Ugljanin je jako nervozan otkako je otpao iz struktura vlasti i zato sada pokušava na sve načine da što agresivnijim, a potpuno neodgovornim istupima pribavi sebi još koju šaku glasova Bošnjaka iz Raške oblasti. Manjinski lideri u Srbiji, a naročito muslimanski, treba da znaju da su se tenzije između Srba i Bošnjaka ponovo podigle. I umesto da rade na smirivanju, oni ih podstiču - kaže Rašković Ivić.

Meho OmerovićON JE OPASANPredsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović ocenio je Ugljaninove izjave kao opasne.- Pošto je zaboravljen i nema ga u vlasti, Ugljanin po starom receptu daje veoma opasne izjave u kojima državu Srbiju direktno optužuje za organizovanje navijačkih grupa. Žalosno je to što on ponovo zloupotrebljava funkciju BNV za svoju ličnu promociju i što pokušava ceo jedan narod da konfrontira s državom u kojoj živi - kaže Omerović.

S. Ð.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track