ŠEŠELJ: Prvo da se sruše nelegalne kuće Tomislava Nikolića
Foto: Fonet

Lider SRS

ŠEŠELJ: Prvo da se sruše nelegalne kuće Tomislava Nikolića

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas da nadležni ne bi smeli nikome ništa da poruše sve dok ne sruše tri kuće predsednika Srbije Tomislava Nikolića u zaštićenom pojasu reke Save na Novom Beogradu, gde je zabranjena gradnja.

Šešelj je na konferenciji za novinare istakao da se radikali zalažu za poštovanje zakona, ali da nema pravičnosti, pravnog poretka i principa zakonitosti u državi u kojoj prilikom kršenja zakona ne dodju na udar prvo najviši državni funkcioneri, pa onda obični gradjani.

Kako se navodi u saopštenju, Šešelj je rekao da je delegacija SRS, predvodjena Vjericom Radetom, pre nekoliko dana sprečila rušenje nedovršene privatne porodične kuće u naselju Ledine, na Novom Beogradu.

"Tomislav Nikolić je svoje kuće sazidao na državnoj zemlji koju je protivpravno uzurpirao, a ljudi čiju kuću su hteli da sruše su zidali na sopstvenoj zemlji", rekao je Šešelj.

On je dodao da ta porodica nije pribavila gradjevinsku dozvolu, ali da je za to odgovorna Skupština grada koja već decenijama nije donela detaljni urbanistički plan, pa ne može da izda gradjevinsku dozvolu za područje Ledina, gde postoje uslovi isključivo za individualnu stambenu izgradnju.

SRS je pozvala sve gradjane koji se nadju u sličnoj situaciji da se jave toj stranci da im pomogne u sprečavanju rušenja bilo kog objekta na privatnom imanju, dok se ne poruše kuće Tomislava Nikolića podignuti na državnoj zemlji.

"Ovakav vid gradjanskih protesta neophodan je da bi se konačno uspostavila pravda i efikasan pravni poredak u Srbiji", rekao je Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja