VUK JEREMIĆ POSLE ZAVRŠENOG ČETVRTOG KRUGA: Imamo razlog za zadovoljstvo, ostali smo na vrhu liste
Foto: AP

Dva više pozitivna glasa

VUK JEREMIĆ POSLE ZAVRŠENOG ČETVRTOG KRUGA: Imamo razlog za zadovoljstvo, ostali smo na vrhu liste

Politika -

NJUJORK - Nakon upravo završenog glasanja u Savetu bezbednosti mislim da imamo razloga za zadovoljstvo, pre svega zbog činjenice da se smo se zadržali u vrhu liste kandidata za novog generalnog sekretara UN, u kojem se kontinurano nalazimo od početka procesa, izjavio je kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić posle četvrog kruga glasanja.

U sedištu UN u Njujorku danas je održana četvrta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije posle koje je bivši portugalski premijer Antonio Gutereš i dalje prvi, a kandidat Srbije, bivši šef diplomatije Vuk Jeremić, treći, ali je u ovoj rundi imao dva pozitivna glasa više nego ranije.

JEREMIĆ NAPREDUJE U TRCI ZA GENSEKA UN: U 3. krugu ostvario najbolji rezultat dosad

"Ovim glasanjem je definitivno potvrđeno da smo se plasirali u samu završnicu ovog izbora, što smatram značajnim dostignućem", istakao je Jeremić u pisanoj izjavi.

On je dodao da se u nastavku procesa može očekivati da će stalne članice Saveta bezbednosti ući u direktne međusobne pregovore oko vodećih kandidata.

VUK JEREMIĆ JEDAN OD TRI KANDIDATA: U toku četvrta runda glasanja za generalnog sekretara UN

"Nastavićemo kampanju pojacanim intenzitetom tokom zasedanja Generalne skupstine u Njujorku, u nastojanju da našu zemlju predstavimo u najboljem svetlu na međunarodnoj sceni", rekao je Jeremić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track