DAČIĆ ZAVEO RED U PARTIJI: Bukvica lidera SPS daje rezultate
Foto: Nebojša Mandić

Ko bubice

DAČIĆ ZAVEO RED U PARTIJI: Bukvica lidera SPS daje rezultate

Politika -

Socijalisti koji su kritikovali rad stranke naprasno zaćutali pošto im je šef poručio da idu iz partije ako im se ne dopada

Iako su do juče iznosili kritike na rad Socijalističke partije Srbije, ali i kadriranja unutar nje, najviši funkcioneri naprasno su ućutali, i to posle famozne sednice Predsedništva SPS, na kojoj im je lider stranke Ivica Dačić očitao bukvicu.- Kome se ne sviđa, može da ide - poručio im je, a svi funkcioneri SPS s kojima smo razgovarali tvrde da se ne pronalaze u toj šefovoj poruci.Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica, koji je i najviše kritikovao rad i put SPS, kaže da se nije pronašao u Dačićevim rečima.- Samo hoću da se uvede disciplina u sve segmente u partiji, kako u finansijama tako i u kadrovisanju, i hoću da se partija spremi za predsedničke izbore - kazao je Tončev.

Prema rečima Dijane Vukomanović, poslanice SPS, prozvani su apsolutno svi funkcioneri i svi moraju da slede odluke organa partije. U suprotnom, navodi, čeka ih „politika širom otvorenih vrata“.- Dačić je tolerantan lider do izvesne mere, ali zna on vrlo dobro SPS, zna on Srbiju i u kriznoj situaciji ume da bude lider čvrste ruke. Uostalom, Dačić se ni u diplomatiji sa svetskim moćnicima ne libi da pokaže čvrst stav Srbije.

Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić

Dačić nije odgovarao na pozive i poruke Kurira.

Ima pomakaKONAČNO IM LEGLA PLATAMožda i nije baš sjajno, ali pomaka svakako ima, jer od tri plate koje kasne zaposlenima u stranci, jedna je pre nekoliko dana legla na njihove račune.- Konačno su zaposleni u stranci primili jednu platu od tri, koliko ukupno kasne. Naravno, očekujemo da nam se zaostale zarade brzo uplate - kaže za Kurir jedan od zaposlenih u centrali SPS.

Paparaco /Vrhuška SPS se okupila u poznatom beogradskom restoranu, ali bez predsednika partijeMRKA I RUŽIĆ NA KAFI BEZ ŠEFAVodeći funkcioneri SPS Milutin Mrkonjić, Branko Ružić i Vladan Zagrađanin okupili su se juče u beogradskom restoranu, ali bez lidera stranke Ivice Dačića.Prema rečima Zagrađanina, slučajno su se našli, a tema razgovora nije bila burna sednica vrha stranke.- Ružić je već bio tamo s doktorom Vladimirom Đukićem i fudbalerom Nikolom Lazetićem, koji je i vlasnik objekta. Mrkonjić i ja smo nešto naše završavali, pa smo svatili na kafu. Posedeli smo kratko i otišli - kaže Zagrađanin za Kurir. Isto nam je tvrdio i Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track