DS: Vučiću, ne poredi se sa Đinđićem!
Foto: Profimedia

OŠTRO! Fajt zbog radnog staža

DS: Vučiću, ne poredi se sa Đinđićem!

Politika -

Demokrate poručile da je pokojni srpski premijer imao karijeru van politike, za razliku od aktuelnog

Bivši i sadašnji funkcioneri DS burno su reagovali na izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je u intervjuu za Kurir izjavio da mu mnogi „prebacuju što nema staž izvan politike, a da to nikome kod Đinđića nije smetalo“.Oni su bili zgroženi takvim poređenjem, podsećajući da je Zoran Đinđić imao naučnu i univerzitetsku karijeru. Lider DS Bojan Pajtić poručio je da „su ljudi koji nemaju nikakvo utemeljenje u profesiji opasni“.- Opasni su zato što su spremni da izgovore svaku neistinu, prekrše svaki princip i pregaze sve vrednosti samo da bi u politici opstali. Zoran je 1989. postao profesor Univerziteta u Novom Sadu. Bio je i viši naučni saradnik u Centru za filozofiju i društvenu teoriju u Beogradu. Zorana kolege pamte kao najtalentovanijeg filozofa svoje generacije. Naslove Šešeljevih knjiga, čiji je Vučić bio recenzent, ne bih spominjao jer se zalažem za elementarnu pristojnost javnog diskursa. Molim gospodina Vučića da sebe i sebi slične političare, koji niti imaju radno iskustvo van politike, niti su se ičim osim politikantstvom bavili, ne poredi sa Zoranom Đinđićem. Jer Srbija pamti - poručio je Pajtić u saopštenju.

Lider Nove stranke i nekadašnji zamenik predsednika DS Zoran Živković preko Tvitera je poručio da je Vučić slagao.- Aleksandar Vučić ponovo laže! Đinđić je od 1986. radio u Institutu za filozofiju i društvenu teoriju. Zoran je bio naučnik - napisao je bivši premijer Srbije, koji je na to mesto došao nakon ubistva Đinđića.Predsednik Zajedno za Srbiju i bivši funkcioner DS Dušan Petrović podseća da je Vučić i ranije imao slične izjave:- Nije prvi put, a sigurno ne i poslednji da Vučić lupi i ostane živ.

Pokret socijalistaPREMIJER NEMA ČEGA DA SE STIDIPokret socijalista, stranka Aleksandra Vulina, oglasio se povodom reagovanja demokrata na Vučićevu izjavu o Đinđiću. U saopštenju je PS ocenio da DS „ne poštuje ni uspomenu na mrtve, kao što ne poštuje ni žive“.- Vučić nema razloga da se stidi nijednog detalja u svojoj biografiji - poručuju iz Pokreta socijalista.

E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track