Najnovije vesti

KOSOVSKA MITROVICA: Simić osudio sramni i podli napad na Srbina (72) u Orahovcu
Foto: Kancelarija Vlade Za KiM

Predsednik Srpske liste

KOSOVSKA MITROVICA: Simić osudio sramni i podli napad na Srbina (72) u Orahovcu

Politika

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednik Srpske liste Slavko Simić osudio je napad na 72-godišnjeg Srbina Stevana Radića u Orahovcu i pozvao institucije da reaguju.

"Pozivamo sve relevantne institucije da hitno reaguju otkriju i kazne počinioce ovog sramnog i podlog nedela koje za cilj ima zastrašivanje preostalih Srba u Orahovcu i okolini", navodi se u saopštenju.

Navodeći da su Srbi u Orahovcu uplašeni zbog ovog incidenta, Simić ističe da će Srpska lista učiniti sve kako bi se, u koordinaciji sa nadležnim ministarstvima, sprečila eskalacija nasilja i mržnje prema Srbima koja se dešava u poslednje vreme."Tome se napokon oštro i jasno mora stati na put", rekao je Simić.

Stevan Radić napadnut je juče pre podne u svom vinogradu u Orahovcu na oko 200 metara od srpskih kuća. Kako je javio radio Kontakt plus iz Kosovske Mitrovice, incident se dogodio kada je Radić sa svog imanja oterao dvojicu albanskih dečaka koji su mu krali orahe.

Kako je Radić rekao, posle toga dok je sakupljao orahe nepoznata osoba ga je udarila sa leđa od čega je izgubio svest. O ovome je obaveštena i kosovska policija, a Radić je tim povodom dao izjavu u policijskoj stanici.Prethodno mu je lekarska pomoć ukazana u lokalnoj ambulanti. Napad je najoštrije osudila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...