BRNABIĆ SA AMBASADOROM HOLANDIJE: E-uprava u fokusu rada ministarstva
Foto: Zorana Jevtić

BRNABIĆ SA AMBASADOROM HOLANDIJE: E-uprava u fokusu rada ministarstva

Politika -

BEOGRAD - Moramo omogućiti najbolje usluge i građanima i privredi, i podstaći privlačenje investicija, posebno na lokalnom nivou, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Kraljevine Holandije u Srbiji, Henkom van der Dolom (Henk van der Dool).

Ministarka Brnabić je upoznala svog sagovornika sa najvažnijim poslovima njenog ministarstva u narednom periodu i, uz osnaživanje lokalnog ekonomskog razvoja, posebno naglasila važnost afirmacije eUprave, kroz pružanje što većeg broja elektronskih usluga građanima i privrednicima, ističe se u saopstenju.

"Cilj nam je da demistifikujemo ovu oblast i pomognemo da se usluge izvršavaju lakše, brže i efikasnije", istakla je Brnabić i dodala da Srbija koristi iskustva zemalja koja u oblasti eUprave imaju očigledne rezultate, kao što su Južna Koreja, Estonija i Austrija.

Ambasador Van der Dol je upoznao ministarku sa aktuelnim holandskim investicijama u Srbiji i istakao da Holandija planira dalja ulaganja u Srbiji u iznosu od oko 15 miliona evra do 2020. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track