LJAJIĆ: Srbija ostvarila punu saradnju sa Hašškim tribunalom
Foto: Zorana Jevtić

Nije reč o političkom već pravnom i tehničkom pitanju

LJAJIĆ: Srbija ostvarila punu saradnju sa Hašškim tribunalom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, Rasim Ljajić, ocenio je danas da je Srbija ostvarila punu saradnju sa Haškim tribunalom.

"Ako je istina to što izveštavaju mediji o zamerkama (šefa Delegacije EU u Srbiji Majkla) Devenporta u vezi sa saradnjom Srbije sa Haškim tribunalom, mogu samo da kažem da Srbija ostvaruje punu saradnju, osim kada je reč o troje funkcionera Srpske radikalne stranke", izjavio je Ljajić.

On je, komentarišući Devenportove tvrdnje, rekao da "nije reč o političkom već pravnom i tehnickom pitanju"."Dakle, nema govora o izostanku političke volje da Srbija saraduje sa Tribunalom", dodo je Ljajić.

Devenport je, kako navodi Dojče vele, istakao da Srbija nema potpunu saradnju sa Haškim tribunalom.U izveštaju u koji redakcija Dojče velea ima uvid ne precizira se na šta se pod tim misli, ali podseća da je Srbiji i ranije zamerano neisporučivanje Vojislava Šešelja u Hag pre izricanja presude, kao i ignorisanje naloga za isporucenje troje Šešeljevih saradnika zbog nepoštovanja suda.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track