Najnovije vesti

BOJAN PAJTIĆ: Najvažniji zadatak opozicije - izbori za predsednika države
Foto: Fonet Nenad đorđević

Ujediniti se oko jednog kandidata

BOJAN PAJTIĆ: Najvažniji zadatak opozicije - izbori za predsednika države

Politika

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke i kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima, Bojan Pajtić rekao je da je najvažniji zadatak budućeg partijskog rukovodstva da se u narednim mesecima koncentriše na izbore za predsednika Republike jer se tu dobija i gubi vlast i Srbiji.

"Da se okupimo oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, samo mi imamo tu vrstu moralnog autoriteta da pozovemo one stranke sa kojima smo se zajedno borili protiv krađe glasova u Srbiji, da napravimo dogovor oko jednog kandidata koji će ne samo izazvati kandidata pozicije, nego imati šansu i da pobedi", poručio je Pajtić u javnoj debati četvorice kandidata za predsednika DS, održanoj u sali Skupštine grada u Kragujevcu.

 

On je naveo da će DS prvo da razgovara sa strankama orijentacije bliske DS, i ocenio da će zbog količine sujete lakše biti da se postigne dogovor o nestranačkom kandidatu koji ima autoritet i kome građani Srbije veruju i koji može da odnese pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

 

Foto: beta Gragan Gojić
Foto: beta Gragan Gojić

Na pitanje moderatora debate da li o kandidatu ima mesta i za dogovor i sa Dverima i DSS, Pajtić je rekao da će se razgovarati sa svakim ko hoće da postigne saglasnost o kandidatu koji će štititi vladavinu prava, Ustav i zakone.

 

"Važno je da postoji zajednički kandidat opozicije, a najveće šanse ima nestranački kandidat koga podrže sve one stranke koje su se borile i protiv krađe glasova, (koga podrže) NVO, ugledne ličnosti, taj kandidat ima šanse ne samo da uđe u drugi krug, nego i da pobedi kandidata režima“ rekao je Pajtić.

 

On je u izjavi novinarima u Kragujevcu dodao da je važno da se "ne licitira s imenima jer u uslovima medijske blokade može da se dogodi ozbiljna satanizacija" svakog potencijalnog kandidata opozicije.

 

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

"Ima dosta dobrih kandidata u Srbiji za poziciju kandidata za predsednika Srbije, konačno jako mnogo ljudi bi bilo bolji predsednik od aktuelnog", rekao je Pajtić.

 

On je naveo da se neće žuriti sa objavljivanjem imena, "kao što to ne čini ni režim, a on to još ne čini jer ne znaju ni koga bi predlagali, a ne znaju ni šta će sa sadašnjim predsednikom“.

 

"Mi moramo, s druge strane, da čuvamo ljude jer režimska medijska mašinerija je u stanju da satanizuje bukvalno svakog i ne želimo da kandidatura opozicionog kandidata bude osuđena na propast zato što smo pre vremena čoveka izložili progonu", rekao je Pajtić.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...