Najnovije vesti

DAČIĆ OTKRIO DA POSTOJI RATNI PLAN IZETBEGOVIĆA: Spremaju se da osvoje Srpsku za 15 dana!
Foto: VLADA SRBIJE

Pretnje Halilovića

DAČIĆ OTKRIO DA POSTOJI RATNI PLAN IZETBEGOVIĆA: Spremaju se da osvoje Srpsku za 15 dana!

Politika

BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić smatra da izjava Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu.

Dačić je naveo da Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, več je on nezvanični portparol Bakira Izetbegovića.

"Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da Republika Srpska ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani. Svima je jasno da je referendum samo izgovor, a da iza svega stoji namera da se ratom uništi Republika Srpska. Da su hteli kompromis, Ustavni sud je mogao da promeni bar jedan zarez u svojoj odluci. Ali njima nije bio važan kompromis, već izgovor za ratne namere i planove, za šta se muslimani u BiH očigledno spremaju", navedeno je u saopštenju ministra spoljnih poslova.

"Srbija nesumnjivo želi mir i učiniće sve da se sačuva stabilnost, ali sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske. O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja", naglasio je Dačić.

On je dodao da je "Srbija dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje Republike Srpske ako bude napadnuta".

"Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”, zaključio je Dačić.

VUČIĆ SE HITNO VRAĆA U SRBIJU: Premijer prekida posetu SAD zbog pretnji ratom Republici Srpskoj?

ŠEF ARMIJE BiH PRETI RATOM: Srpska će nestati ako održi referendum, to neće proći mirno

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...