VUČIĆ NASTAVLJA POSETU SAD: Slede bilateralni susreti i obraćanje na Generalnoj skupštini UN
Foto: Beta

VUČIĆ NASTAVLJA POSETU SAD: Slede bilateralni susreti i obraćanje na Generalnoj skupštini UN

Politika -

NJUJORK - Premijer Aleksandar Vučić nastavlja danas posetu SAD, u okviru koje su narednih dana planirani brojni bilateralni susreti, kao i obraćanje na Generalnoj debati 71. Generalne skupštine UN.

Vučić se juče sastao sa premijerima Rumunije, Austrije, Moldavije i Luksemburga, kao i sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoletenbergom.

Premijer Srbije je govorio i na godišnjem skupu Fondacije "Klinton" na plenarnoj sesiji posvećenoj pomirenju u regionu 20 godina posle Dejtonskog sporazuma, zajedno sa gradonačlenikom Srebrenice Chamilom Durakovićem, dok je moderator bio bivši američki predsednik Bil Klinton.

Kako je ranije najavila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, planirano je da se Vučić tokom boravka u Njujorku sastane sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, komesarom za proširenje i sudesku politiku Johanesom Hanom, kao i sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

U Njujorku je juče otvorena generalna debata na 71. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a otvarajući debatu na temu "Ciljevi održivog razvoja - globalni napori u cilju transformacije sveta", generalni sekretar Man Ki Mun pozvao je na okončanje sukoba u Siriji.

Vučić će tokom zasedanja, koje traje do 26. septembra, učestvovati na brojnim skupovima i to će biti prilika da se predstave stavovi Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja.

U delegaciji koju predvoji Vučić je i šef diplomatije Ivica Dačić.

Premijer Vučić nije isključio mogućnost da se i ranije od predviđenog vrati u Srbiju zbog situacije oko Republike Srpske ukoliko dalji razvoj događaja bude to nalagao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja