(VIDEO) VUČIĆ SA MOGERINI U NJUJORKU: Situacija u regionu predstavlja prepreku ekonomskom napretku
Foto: Printscreen YT.

Podrška evrointegracijama Srbije

(VIDEO) VUČIĆ SA MOGERINI U NJUJORKU: Situacija u regionu predstavlja prepreku ekonomskom napretku

Politika -

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa visokom predstavnicom Evropske unije Federikom Mogerini, sa kojom je razgovarao o evropskom putu, ekonomskoj i političkoj situaciji u Srbiji, ali i odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

Premijer Vučić je istakao da je situacija u regionu složena i da predstavlja ozbiljan problem za ubrzani ekonomski razvoj, saopštila je sinoć Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

VUČIĆ PORUČIO IZ NJUJORKA: Srbija će učiniti sve da očuva mir, Srpska neće nestati

On je pozvao Evropsku uniju da odlučno podrži put evropskih integracija Srbije i zemalja regiona Zapadnog Balkana.

Visoka predstavnica Federika Mogerini je rekla da Evropska unija podržava Srbiju na njenom evropskom putu i naglasila da je nastavak političkih i ekonomskih reformi u Srbiji ključ za njen dalji napredak i približavanje evropskoj porodici naroda, navodi se u saopštenju.

VUČIĆ: Pridobili smo deo američke publike na stranu činjenica

Premijer Vučić se tokom dana sastao i sa crnogorskim premijerom Milom Djukanovićem, kao i sa premijerom Mauricijusa Anerudom Džugnautom.Vučić boravi u poseti SAD, gde će narednih dana imati brojne bilateralne susrete, kao i obraćanje na Generalnoj debati 71. Generalne skupštine UN.

(VIDEO) SASTANAK U NJUJORKU: Vučić i Džonson o situaciji u regionu i evropskom putu Srbije

U Njujorku je u utorak otvorena generalna debata na 71. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, na temu "Ciljevi održivog razvoja - globalni napori u cilju transformacije sveta".

Vučić će tokom zasedanja, koje traje do 26. septembra, učestvovati na brojnim skupovima i to će biti prilika da se predstave stavovi Srbije u vezi sa ključnim pitanjima od međunarodnog značaja.

U delegaciji koju predvoji Vučić je i šef diplomatije Ivica Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track