VUČIĆ: Imaćemo snage da sačuvamo mir i stabilnost
Foto: Beta

Srbija ne želi bilo kakve sukobe

VUČIĆ: Imaćemo snage da sačuvamo mir i stabilnost

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar izjavio je danas u Njujorku, da će Srbija imati dovoljno snage da sačuva mir, zemlju i narod, a da ne želi ni da razmišlja o ratu.

Vučić je kazao da Srbija ne želi bilo kakve sukobe, da neće da učestvuje u sukobima zbog straha za budućnost srpskog naroda kojeg bi bilo, kako kako je rekao, koliko i Holandjana, da nije bilo nekoliko balkanskih ratova.

On je za TV Pink ocenio da su mnogi "ostrašćenim izjavama" u regionu otišli predaleko. "Ne razumeju koliko je to opasno", rekao je Vučić.

Dodao je da je cilj Srbije da "imamo srećnu decu", koja će imati neuporedivo "veću kupovnu moć" nego danas.

"Naš izbor je jasan. Ali svi moraju to da razumeju, nemojte da ramišljate i da sanjate da možete da uništite jedan narod, jer vam to ni mi ni bilo ko drugi neće dozvoliti, i kraj priče", rekao je Vučić.

Foto: AP
Foto: AP

"Hoću da se bijem" (metaforično govoreći) "sa Medjunarodnim monetarnim fondom, koliko procenata ćemo nešto povećati, a da istovremeno ne ugrozimo fiskalnu stabilnost i da imamo rast veći od 3,5 i 4 odsto", rekao je Vučić za Pink.

Vučić je izrazio verovanje da je Srbija stub stabilnosti, dodavši da mu je drago što je srpska delegacija privukla pažnju u Njujorku.

On je kazao da je u Njujorku prijateljski dočekan i primljen i izrazio zahvalnost domaćinu na gostoprimstvu.

Vučić je rekao da uskoro kreće u Beč, kako bi stigao na sutrašnji samit povodom migrantske krize. On je rekao da će se u Beču sastati i sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Frankom Valterom Štajnmajerom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track