Najnovije vesti

NOVI KANDIDAT: Miroslava Milenović razmišlja o učešću na predsedničkim izborima
Foto: Fonet

članica Saveta za borbu protiv korupcije

NOVI KANDIDAT: Miroslava Milenović razmišlja o učešću na predsedničkim izborima

Politika

BEOGRAD - Članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović rekla je da razmišlja o kandidaturi za predsednicu Srbije.

Razgovor sa Miroslavom Milenović je vođen preko Skajpa jer, kako je rekla "radi po belom svetu" pošto se, posle praćenja i napada, u sopstvenoj zemlji ne oseća bezbedno. Uprkos tome, ali i baš zato, razmišlja da se kandiduje za mesto predsednike te iste zemlje, da bi se u njoj, kaže, svaki građanin osećao bezbedno, navodi N1.

"Mislim da je pravo pitanje da li je Srbija spremna za ženu predsednika i ja na taj način i posmatram ovaj predlog koji je došao od raznih nevladinih udruženja oko moje kandidature", rekla je Milenović.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Pošto njen rad u Savetu za borbu protiv korupcije nije dao očekivane rezultate, vreme je, kaže, da promeni pristup i način rada."Potrebna je i neka protivteža vlasti, naročito s pozicije ko danas vlada Srbijom, ko je premijer i ko su članovi Vlade", rekla je Milenović.

Suprotno tome, od toga ko je premijer, zavisiće i ko će biti predsednik države, rekla je N1 ministarka građevine Zorana Mihajlović."Jedino ona osoba koja bude dobila podršku Aleksandra Vučića će biti predsednik ili predsednica Srbije", kaže Zorana Mihajlović, ministarka građevine. Sa druge strane, takva podrška ne treba Milenović kaže ona."To je jedina podrška za koju sigurno znam da je nemam i drago mi je zbog toga", rekla je Milenović.

Mnistarka Zorana Mihajlović nema dilemu da li je Srbija zrela za predsednicu."Zašto ne bi bila zrela? Imamo ženu koja vodi Narodnu banku, imamo narodne poslanice, ženu tužioca, ženu predsednicu Skupštine, ministarke, potpredsednice, žene u političkom životu, nema nijednog razloga da Srbija ne bude spremna da jednog trenutka ima i ženu predsednicu", rekla je Mihajlović.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...