POLITIČARI PUNE ŠPAJZ: Ajvar, pinđur, pekmez! Navalili na spremanje zimnice!
Foto: Privatna Arhiva

Gladni

POLITIČARI PUNE ŠPAJZ: Ajvar, pinđur, pekmez! Navalili na spremanje zimnice!

Politika -

Nekoliko političara ovih dana, kao i sav normalan svet, sprema ajvar, džemove, slatko...

To što većina ljudi misli da političari izgube kontakt s realnošću kad zauzmu neku poziciju, nije baš tačno. Bar nije u nekim slučajevima. Evo, neki od političara, kao i sav običan svet, ovih dana - spremaju zimnicu!

KAZNE ZBOG AJVARA: Ko u Skoplju peče paprike na otvorenom, mora da plati 50 evra!

Poslanik DS Balša Božović otišao je na pijacu Zeleni venac da nabavi crvene paprike, predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić iz SNS pazario je na Palilulskoj pijaci, a funkcionerka SRS Nataša Jovanović pohvalila se da je spremila ajvar i pinđur.Božović, koji živi u blizini pijace Zeleni venac, kaže da će priprema zimnice kod njega ove godine izostati.- Paprika uopšte nije kvalitetna i problem je što ne možete većinu namirnica da kupite od pravog seljaka, nego od preprodavaca. Iako izgleda dobro, paprika je unutra trula. A pogledajte i cenu! Pa to je 100 dinara! - požalio nam se Božović, a zatim i probrao kilogram paprike za salatu i otišao do tezge na kojoj uvek kupuje kajmak.- Još nije vreme za kiseli kupus, ali ni to neću zaobići - najavio je Božović.

Dođe i kupi, a žena sprema... Aleksandar Jovičić
Dođe i kupi, a žena sprema... Aleksandar Jovičić

Aleksandra Jovičića prodavci na Palilulskoj pijaci pozdravili su rečima: „O, evo našeg predsednika, lepo vas je videti!“Jovičić je zašao među tezge kako bi pazario paprike, krastavčiće i kupus za zimnicu.- Ovo je moja omiljena pijaca, na koju rado svratim sa suprugom. Cene su vrlo pristupačne, ako se ima u vidu koliko je napora i truda uloženo da ovo povrće bude uzgojeno - kaže Jovičić.

Sve u kuhinji je domaće... Nataša Jovanović
Sve u kuhinji je domaće... Nataša Jovanović

Nataša Jovanović ističe da već tradicionalno zimnicu sprema sa sestrom od strica.- Mi ništa od voća i povrća ne kupujemo jer je na sestrinom imanju sve organska proizvodnja i sva paprika, paradajz i šljive su isključivo za našu porodicu. Ove godine smo tradicionalno, po receptu naše bake, spremili blagi i ljuti ajvar, ali i pinđur - pohvalila se Jovanovićeva.

RECEPTPo Sandinoj recepturi Svekrvin džemPRIPREMAOvo je recept poslanice DSS Sande Rašković Ivić:- Pravim džem koji se zove „svekrvin džem“. Uzmem 5 kg šljiva, operem ih, presečem i povadim koštice. Ređam u sud red šljiva, red kristal šećera dok sve ne utrošim. Šećera treba da bude 1 kg na 5 kg šljiva. Ostavim da prenoći. Sutradan džem kuvam na srednje jakoj vatri, a pred kraj dodam dva oljuštena limuna isečena na tanke kriške i jednu šoljicu ruma.SASTOJCI5 kg šljiva1 kg šećera u kristalu2 limuna1 šoljica ruma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track