Omladina SPS: Izričito poštovati odluke organa partije
Foto: Printscreen SPS Org

Socijalistička omladina Srbije

Omladina SPS: Izričito poštovati odluke organa partije

Politika -

BEOGRAD - Omladina SPS izrazila je danas zabrinutost zbog najnovijih dešavanja u stranci, ali i ukazala na neophodnost da se odluke koje su donesene na organima partije izričito poštuju.

Socijalistička omladina Srbije, takođe, ističe da pruža punu podršku rukovodstvu SPS-u na čelu sa njenim predsednikom Ivicom Dačićem u borbi sa iskušenjima i izazovima koji su pred tom strankom.

"Smatramo da je mlade potrebno u većem obimu uključiti u organe partije i u donošenje odluka koje se tiču njene budućnosti. Posebno napominjemo neophodnost da se odluke koje su donešene na organima partije izričito poštuju i sprovode u delo", saopštila je Socijalistička omladina Srbije.

Omladinci SPS navode da su zabrinuti zbog najnovijih dešavanja u partiji, njenog funkcionisanja i njene budućnosti."Na sve ovo podstaknuti smo motivima koji proizilaze iz našeg osećaja pripadnosti i lojalnosti partiji, a koji su daleko iznad ličnih motiva svakog od nas ponaosob. Ne želimo da zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca sav naš rad proteklih godina bude degradiran i iskorišćen za njihovu ličnu promociju", navodi se u saopštenju.

Naša namera leži u ličnom i političkom izgrađivanju unutar partije, nasuprot ličnoj promociji van nje, kažu mladi socijalisti."Naša namera nije da budemo nemi posmatrači novonastale situacije već konstruktivan partner celokupnoj partijskoj organizaciji, a sve za dobrobit partije. Kao mladi koji su u partiju ušli iz najčistijih i najčasnijih motiva smatramo to našom obavezom. Našim dosadašnjim radom, trudom, zalaganjem, rezultatima dokazali smo da imamo kapacitet da učestvujemo u donošenju političkih odluka koje se tiče budućnosti naše partije", navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track