NARODNA SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici i danas o izboru članova Saveta REM
Foto: Nebojša Mandić

Sednica prekinuta sinoć zbog dima

NARODNA SKUPŠTINA NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici i danas o izboru članova Saveta REM

Politika -

Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o izboru članova Saveta REM.

Sednica je prekinuta sinoć oko 19 sati, jer su poslanici osetili miris paljevine, a kasnije su iz MUP-a saopštili da nisu našli tragove požara i da se pretpostavlja da je miris došao spolja kroz ventilacione otvore.

EVAKUSIANA SKUPŠTINA SRBIJE: Poslanici zbog dima u sali prekinuli zasedanje i napustili zgradu

Inače, u Savetu regulatora, koji čini devet članova, upražnjena su tri mesta, a pred parlamentarcima je izbor članova sa liste kandidata koje su podneli ovlašćeni predlagači - udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, udruženja izdavača elektronskih medija i udruženja novinara i nadležni odbor Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Siniša Isakov i Đorđe Vozarević su kandidati Odbora Skupštine Vojvodine.

Snežana Stojanović Plavšić i Milan Antonijević su kandidati udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštita dece, a Goran Peković i Biljana Ratković Njegovan kandidati su udruženja izdavača elektronskih medija i Udruženja novinara u Srbiji.

SKUPŠTINA SRBIJE NASTAVILA ZASEDANJE: Poslanici danas o izboru članova REM

Opozicija je tokom rasprave kritikovala rad REM-a konstatujući da ne reaguje na upozorenja koja se odnose na ugroženost slobode medija, kao ni na veliki broj rijaliti programa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja