Najnovije vesti

VUČIĆ SA AMBASADOROM UAE: Srbija će se predstaviti Bliskom istoku na EKSPO 2020.
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Realizacija zajedničkih projekata

VUČIĆ SA AMBASADOROM UAE: Srbija će se predstaviti Bliskom istoku na EKSPO 2020.

Politika
02:46h

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumu Rašida Al Daherija, kome je uručio pismo u kojem se potvrđuje učešće Srbije na EKSPO 2020. kao prilici da se na najbolji način predstavi u regionu Bliskog istoka.

Vučić i Al Daherija su razgovarali o ukupnoj bilateralnoj saradnji dveju zemalja, kao i o zajedničkim projektima čija je realizacija u toku.

Dvojica sagovornika izrazila su zadovoljstvo napretkom radova na projektu „Beograd na vodi“, kao jednom od pokretača srpske ekonomije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Konstatovano je, kako se navodi, da se mogu očekivati dogovori o novim oblicima saradnje u različitim oblastima, poput poljoprivrede i turizma.

Srpski premijer je izrazio zahvalnost Razvojnom fondu Abu Dabija i posebno prestolonasledniku Abu Dabija, šeiku Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu, za pomoć i podršku razvoju Srbije.

GUST RASPORED U NEMANJINOJ: Vučić se danas sastaje sa 6 ambasadora

Premijer Vučić je uputio zvaničan poziv šeiku Mohamedu da poseti Srbiju, ističući da je upravo razmena poseta na najvišem nivou doprinela procvatu odnosa dveju zemalja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...