VOJNIČKI REŽIM VLADE: Premijer Vučić kisnuo, Zorana čuvala frizuru!
Foto: Aleksandar Jovanović

Dan 4: Ministri obilazili jug Srbije po lošem vremenu

VOJNIČKI REŽIM VLADE: Premijer Vučić kisnuo, Zorana čuvala frizuru!

Politika -

Članovi Vlade se još nisu izdrilovali, pa su neki krenuli na put u fensi cipelicama, zbog čega su završili u blatu do guše

Premije Srbije Aleksandar Vučić digao je juče u cik zore svoj kabinet kako bi obišli radove na Koridoru 10 kod Vladičinog Hana, ali i Vranje, Vranjsku Banju i Surdulicu.

Iako već naviknuti na vojničke uslove, jer četiri dana provode u kasarni u Nišu, ministri se nisu baš najbolje snašli po kišovitom vremenu - tako je Goran Knežević na put krenuo u fensi cipelama, takozvanim brodaricama, a osim njega, do guše u blatu bio je i Ivica Kojić, šef kabineta premijera Vučića.

Nepripremljeni za kijamet... Goran Knežević prošetao fensi brodarice, Ivica Kojić se zaglibio u blatu
Nepripremljeni za kijamet... Goran Knežević prošetao fensi brodarice, Ivica Kojić se zaglibio u blatu

Ministri kasnili na doručakMinistarka Zorana Mihajlović, s druge strane, nije htela da žrtvuje svoju frizuru, pa je radove na Koridoru 10 obilazila noseći kišobran, za razliku od Vučića, koji je debelo pokisao. Ipak, naviknut na rano ustajanje, premijer je, kako je sam rekao, makar stigao da doručkuje, dok su ministri, očigledno, za to zakasnili.- Jedino sam ja doručkovao, pa mogu da tapšem - rekao je Vučić nakon govora Mihajlovićeve.

Driblanje... Vučić nadigrao Tončeva
Driblanje... Vučić nadigrao Tončeva

Vučić je najavio i da će naredne godine biti završen kompletan Koridor 10. Prilikom obilaska radova na izgradnji deonice Caričina dolina - Vladičin Han, na južnom kraku Koridora 10, kazao je da će država uraditi sve da se završe deonice ovog auto-puta prema Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.Članovi Vlade su se zatim uputili u Vranje, gde su najpre obišli kompaniju „Alfa plam“.- Kad bismo imali više uspešnih porodičnih kompanija, Srbiji ne bi bilo kraja... Država će pomoći onoliko koliko može - rekao je Vučić.Premijer se prošetao i centrom Vranja, a brojnim građanima koji su ga sačekali obećao je da će država pomoći domaćim firmama koje trenutno imaju problema, među kojima je i kompanija „Jumko“.Jedna Vranjanka požalila se premijeru da ne može da dođe do gradonačelnika kako bi mu iznela svoj problem.Evropsko Vranje- Postali su važni ljudi, pa ne mogu da prime građane - rekao je ironično Vučić i preneo joj da već sutra ujutru otići kod gradonačelnika Slobodana Milenkovića na sastanak.Vučić je najavio i da će Vranje do kraja sledeće godine dobiti najsavremeniji kolektor za prikupljanje otpadnih voda, a biće izgrađena i fabrika za prečišćavanje vode.- Hoćemo da Vranje približimo drugim evropskim gradovima.Premijer je najavio da će Vlada dati 50 miliona za centar Vranja, a od toga će 20 miliona biti izdvojeno za pozorište, a 30 za druge potrebe.

Poklon za premijeraČUDAN NAPITAK DOBIO OD KINEZAPremijer Vučić je u Vranjskoj Banji dobio flašu pića od Kineza koji ispituje geotermalne vode. Vučić mu je zahvalio i rekao da je isto piće dobio prilikom posete Kini i da mu se mnogo dopada, na šta mu je Kinez rekao da je staro 20 godina.

Umalo se ugušiliRASIMU LJAJIĆU USTAJALO ĆEBE IZ 1975. GODINEPotpredsednik Vlade Rasim Ljajić kaže za Kurir da se već navikao na kasarnu i vratio u vojničke dane „Trebinje 1983.“ Ipak, prve noći bio je prilično šokiran.- Šokantno mi je bilo da sam video ćebe iz 1975, proizvođača „TIG Grdelica“. Malo se osećalo na ustajalo, ali šta ćemo, važno je da nam je bilo toplo. Svi ministri su dobili isto - kaže nam Ljajić. Na pitanje kako su se ministri snašli za tuširanje, s obzirom na to da imaju jedno kupatilo, kaže da su se sretali, ali da nije bilo nikakvih problema jer su kabine odvojene.

Palo šlihtanjeTONČEV GA IZGRLIOPremijer Vučić je najvatreniji doček imao u Surdulici, a, verovali ili ne, socijalista Novica Tončev, koji ga često nije štedeo u kritikama, sad ga je izgrlio za sve pare. Tončev je, naime, sve vreme bio uz Vučića, smeškao mu se, a čak su zaigrali i basket. Vučić ga je propisno izdriblao, a onda je prešao na odbojkaški teren u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, koju su ministri juče obišli s domaćinima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track