Najnovije vesti

VUČIĆ U SEDIŠTU NATO: Premijer na sastanku sa Stoltenbergom u Briselu 23. novembra?
Foto: Beta/Slobodan Miljević

Stigla potvrda

VUČIĆ U SEDIŠTU NATO: Premijer na sastanku sa Stoltenbergom u Briselu 23. novembra?

Politika
23:40h

BRISEL - Premijer Srbije Aleksandar Vučić krajem novembra posetiće sedište NATO u Briselu, gde je predviđen sastanak srpskog premijera sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i Severnoatlantskim savetom, zvanično je danas potvrđeno u sedištu Severnoatlanstke alijanse u Briselu.

"Možemo da potvrdimo da je planirano da premijer Vučić poseti NATO krajem novembra i da se tom prilikom sastane sa generalnim sekretarom i Severnoatlantskim savetom", rečeno je agenciji u sedištu NATO u Briselu.

Pred posetu premijera Srbije, iz Severnoatlantskog saveza poručuju da NATO pozdravlja produbljivanje političkog dijaloga i praktične saradnje sa Srbijom na pitanjima od zajedničkog interesa.

"Mi u potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije i pridajemo veliki značaj pravu svake suverene zemlje da sama donosi svoje odluke", kaže se u saopštenju koje je iz briselskog sedišta NATO.

U saopštenju se navodi da NATO pozdravlja napredak postignut u dijalogu Beograda i Prištine kome posreduje EU i ponavlja se i opredeljenje Alijanse da nastavi da pomaže izgradnju stabilnosti i bezbednosti na Zapadnom Balkanu.

Izvori bliski Severnoatlantskoj alijansi nezvanično navode se da bi do sastanka trebalo da dođe 23. novembra. Očekuje se da teme razgovora premijera Srbije i NATO zvaničnika budu u okvirima nastavka dobre saradnje, jer otvorenih pitanja između NATO i Srbije nema, zaključuje se u diplomatskim krugovima u Briselu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...