ČISTKA U DS: Dragan Šutanovac smenjuje Mićunovića!
Foto: Fonet

Lider DS menja rukovodstvo

ČISTKA U DS: Dragan Šutanovac smenjuje Mićunovića!

Politika -

Zoran Lutovac će biti novi predsednik Političkog saveta, dok će veteran Dragoljub Mićunović biti izabran za počasnog predsednika stranke

Lider DS Dragan Šutanovac odlučio je da malo „provetri“ stranku.

Prve promene desiće se u subotu na skupštini stranke, kada će Zoran Lutovac doći na mesto predsednika Političkog saveta DS, na kome je dosad bio Dragoljub Mićunović, a najstariji demokrata prihvatiće da bude počasni predsednik DS.

Nova dužnost... Zoran Lutovac
Nova dužnost... Zoran Lutovac

Šutanovac je ove izmene u DS potvrdio za Kurir, dok se novim generalnim sekretarom, na čije mesto treba da dođe Gordana Čomić, demokrate još neće baviti.- Na moj predlog, profesor Mićunović će biti počasni predsednik stranke, a Lutovac će biti šef Političkog saveta. Do toga je došlo u dogovoru sa njima, pričao sam da nemam protivnika u DS, da nam je protivnik Aleksandar Vučić i shodno tome smo se dogovorili ko će šta još da radi posle ovih izbora u DS - kaže Šutanovac, a na pitanje da li je Lutovac imao neke uslove da bi prihvatio funkciju koja mu je ponuđena, lider demokrata je negirao.- Nije bilo uslova, niti bih ja prihvatio da bilo ko od mene nešto traži na taj način - ističe on. Šutanovac dodaje da je u planu da Čomićeva postane generalni sekretar stranke.- To se sada neće dirati na skupštini u subotu. Radoslav Milojičić će se birati za šefa Izvršnog odbora, a biraće se i Glavni odbor - najavljuje Šutanovac.N. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja