BURNO U SKUPŠTINI: Srpski poslanici o špijunima, Crnoj Gori i rušenju Mila…
Foto: Beta

Parlamentarci ponovo u klupama

BURNO U SKUPŠTINI: Srpski poslanici o špijunima, Crnoj Gori i rušenju Mila…

Politika -

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije su i ovog utorka postavljali pitanja članovima vlade, a interesovalo ih je hapšenje u Crnoj Gori, situacija sa domaćim bankama, kakvu spoljnu politiku vodi Srbija i da li je tačno da je zaposlen još jedan savetnik premijera.

Lider SRS Vojislav Šešelj pitao je premijera Aleksandra Vučića kako je mogao sve koji "subverzivno deluju protiv režima Mila Đukanovića nazvati kriminalnim grupama".“ Mi radikali delujemo subverzivno protiv režima Mila Đukanovića od kad je on falsifikovanjem rezultata referenduma otcepio po volji zapadnih sila Crnu Goru od zajedničke države sa Srbijom”, rekao je Šešelj.

Kazao je da je u Crnoj Gori uhapšena članica SRS Branka Milić, građevinski tehničar iz Novog Sada koja je, kaže navršila 61 godinu života, upitavši “da li neko očekujete da ona bude diverzant, komandos, koji juriša da ruši Mila”.“Umesto da režim osudi to što radi Milo Djukanović, Beograd pokušava na neki način da ga zaštiti”, smatra Šešelj pozivajući nadležne da preduzmu mere da se eliminišu svi mafijaški klanovi iz Crne Gore u Srbiji i obrnuto.

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović pozvao je ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je smenio direktore 12 zdravstvenih centara posle tragedije u Loznici da ne donosi ishitrene odluke da se ne bi napravila još veća šteta. Kaže da je smenjen direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu koji je zatekao blokirane račune, a situacija je danas drugačija.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Poslanika LDP Nenada Milića interesovala je spoljna politika Srbije i pojašnjenje izjave ministra spoljnih poslova Ivice Dačića da će “Srbija i EU utvrđivati spoljnu politiku”.On je pitao Dačića kako zamišlja to usklađivanje.Socijaldemokratska stranka pitala je da li je država odustala od politike prema migrantima. Poslanik te partije Nenad Konstantinović tražio je odogovor zašto je ukinut infocentar koji je osnovan 2015. navodeći da su tako migranti prepušteni krijumčarima.

Poslanica DSS Gorica Gajić pitala je da li se zna da je većinski vlasnik AIK banke postao Miodrag Kostić "tako što je kupovao akcije malih akcionara ispod knjigovodstvene vrednosti".Prošlo je četiri godine od zatvaranja Agrobanke, a privatna imovina akcionara je prelivena u džepove tajkuna bliskih vlasti, rekla je ona i pitala kada će se ta imovina vratiti akcionarima agrobanke i kada će oni biti obeštećeni.

Lider Dveri Boško Obradović imao je više pitanja, a jedno od njih bilo je za premijera Aleksandra Vučića, zašto je dozvolio da premijer Albanije Edi Rama zatraži priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije tokom posete Beogradu. “Da li bi druga nezavisna država dozvolila da neko negira njen suverenitet tokom diplomatske posete.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Kako bi to bilo da predsednik Vlade Srbije tokom posete Albanije zatraži da Skadar kao drevni srpski grad bude vraćen pod okrilje Srbije”, pitao je Obradović.Takođe, pitao je zašto se predsednik vlade stavlja na stranu, kako je rekao, “montiranih priča vladajućeg režima u Crnoj Gori, a ne štiti interese državljana Srbije koji su tamo uhapšeni.“Želimo da znamo imena špijuna koji su otkriveni u Srbiji, inače ćemo sve što radi Biro za koordinaciju službi bezbednosti dozizveti kao novi rijaliti šou.

Ako je zaista bilo hapšenja, da čujemo ko je uhapšen od agenata sa zapada, ko u Upravi kriminalističke policije radi za strane ambasade…”, pitao je Obradović. Predsednicu parlamenta je pitao, da li je moguće da od 61 formirane poslaničke grupe prijateljstava, opozicija ne može da dobije nijedno predsedničko mesto.“Želimo da znamo šta je sudbina Agrobanke i svih njenih akcionara. Šta je sa srpskim bankama koje je neko namerno uništio, koja je njihova sudubina i status”, pitao je Obradović.

VUČIĆ O KREDITU OD EMIRATA: To samo nepismeni ljudi kritikuju, jer ne razumeju!

DAČIĆ NA EKONOMSKOM SAMITU: Milijarda dolara kredita od Emirata po najpovoljnijim mogućim uslovima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track