Najnovije vesti

STEFANOVIĆ O FUNKCIONERU UKP: Odavanje podataka nije kratko trajalo
Foto: Fonet

STEFANOVIĆ O FUNKCIONERU UKP: Odavanje podataka nije kratko trajalo

Politika

BEOGRAD - Pripadnik UKP duže je vreme sarađivao sa obaveštajcima jedne zapadne službe, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, precizirajući da odavanje informacija nije trajalo samo nekoliko meseci.

Stefanović je rekao da ne može da otkriva ime privedenog lica, niti da daje više detalja iz istrage, ali da odavanje informacija stranim obaveštajcima "nije bilo tokom kratkog perioda", odnosno da to nije trajalo samo nekoliko meseci.

Ministar je istakao da se radi o dobroj akciji pripadnika MUP i BIA, koji su uočili lice i kontakte sa jednim pripadnikom zapadne obaveštajne službe i neutralisali ga kroz efikasnu akciju.'

'Ta osoba je u rukama naših istražnih organa, dalje postupanje zavisi od tužioca", rekao je Stefanović.

Govoreći o kontroli situacije u UKP, Stefanović je rekao da je ovo prvi put u istoriji da se u MUP na ovakav način preseca takva aktivnost.

"Ne mogu da kažem da li se pre deset, sedam ili pet godina dešavalo nešto slično, ali očigledno da tadašnje strukture nisu bile kadre da se obračunaju ili otkriju ovakvo delovanje. Mi u MUP sada imamo strukturu koja hoce da zaštiti interese zemlje i građana Srbije, ne navija ni za jednu stranu silu, ni levo ni desno, ni istočno ni zapadno", rekao je Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da je visoki funkcioner Uprave kriminalističe policije odavao operativne podatke stranim službama i da se protiv njega se vodi postupak Vučić je nakon sastanka Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao i da su srpski bezbednosni organi ustanovili pojačano dejstvo, sa većim brojem pripadnika, stranih obaveštajnih službi i sa zapada i sa istoka, a protiv interesa Srbije.

VUČIĆ: Visoki funkcioner UKP daje podatke stranim službama

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...