ESTRADO, ČUVAJ SE! MINISTAR SE NE ŠALI: Halid snima još jednu Rasimovu sevdalinku!
Foto: Dado Djilas I Dragan Kadić

Nepopravljivi romantik u Vladi Srbije otvorio dušu za jarana

ESTRADO, ČUVAJ SE! MINISTAR SE NE ŠALI: Halid snima još jednu Rasimovu sevdalinku!

Politika -

BEOGRAD - Rasim Ljaljić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, napisao je stihove za već drugu pesmu koju će otpevati legenda narodne muzike Halid Muslimović.

Ova sevdalinka nosi radni naslov „Rasimova pesma“ i biće snimljena do Nove godine.

RASIM LJAJIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR Poslušajte kafanski hit koji sam napisao za Halida!

Ljajić se očito pokazao kao romantična duša i dobar tekstopisac, te Muslimović već snima drugu numeru za koju je ministar napisao tekst.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

- Nakon pesme „Dunjo moja“, za koju mi je Rasim pomogao sa tekstom, sada radimo i na drugoj pesmi, čiji je radni naslov „Rasimova pesma“. Tako sam joj nadenuo ime, a videćemo kakav ćemo joj naziv kasnije dodeliti - objašnjava Muslimović za list.

On najavljuje da bi pesma trebalo da bude objavljena do kraja godine. - A posle svi da je pevamo za Novu godinu! - unapred se raduje Muslimović.

On je za list otkrio i stihove „Rasimove pesme“:„Iako smo ljubav krili,svi su toga svesni bili, zbog tvoje dobrote krvi bih ti dao,a rajske lepote u sevdah bih pao.“Ministar se najpre zbunio kad je čuo svoje stihove, nakon čega je objasnio da je za Muslimovića napisao pesmu isključivo po prijateljskoj osnovi.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

- Samo za njega sam to uradio. Mi smo dugogodišnji prijatelji, slušao sam ga još kao student, bio je veoma popularan tada - rekao nam je Rasim.Kako kaže, za sada je to sve kad je reč o njegovom izletu u estradne vode, ali ne odbacuje mogućnost da napiše još neku pesmu za svog prijatelja Muslimovića.

Prvenac "Dunjo moja" prošao sjajno

To nije prva pesma koju je Ljajić napisao zajedno sa folk legendom. Podsetimo, proletos je u saradnji političara i folkera svetlo dana ugledala pesma "Dunjo moja", koja je već odavno hit.

Ljajić je tada otkrio da je pesma nastala tako što je on „malo prepravljao i poboljšavao Halidove stihove". On je tada rekao da se neće potpisivati ni predstavljati kao koautor, već da je posredi prijateljska pomoć.

(Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja