AMBASADOR SKAT: Odnosi Srbije i SAD korektni
Foto: Marina Lopičić

Američki diplomata na otvaranju Sajma zelene gradnje

AMBASADOR SKAT: Odnosi Srbije i SAD korektni

Politika -

BEOGRAD - Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skat izjavio je danas da su naši odnosi su dobri i u usponu, oni su korektni.

On je to rekao na otvaranju Sajma zelene gradnje u Belekspo centru, koji je otvorio zajedno s potpredsednicom vlade i ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastruktre Zoranom Mihajlović, da je to dobar primer da SAD idu napred u odnosima sa Srbijom.

“- Naš cilj je isti kao i cilj vlade Srbije, a to je brži rast i integracija Srbije u EU”, naglasio je Skat.

Skat je izjavio i da su odnosi Srbije i SAD u usponu i da je i cilj Vašingtona da Srbija uđe u Evropsku uniju (EU)."Naši odnosi su dobri, u usponu i korektni. Naš cilj je, kao i cilj vlade Srbije, brži rast i evropske integracije", rekao je Skot novinarima uoči otvaranja međunarodne konferencije o "zelenoj gradnji" u Beogradu.

Ministarka građevinarstva Srbije Zorana Mihajlović rekla je da su SAD prijatelj i partner Srbije i da dve zemlje imaju odlične odnose koji mogu da budu još bolji.

U Srbiji od 2000. godine posluje više od 1.000 američkih kompanija ili kompanija sa američkim kapitalom koje zapošljavaju više od 20.000 ljudi. "Srbija je jedina zemlja u regionu koja ima direktan let za SAD. To ne dobija zemlja koja sa SAD ima loše odnose", rekla je Mihajlović novinarima pre otvaranja skupa o "zelenoj gradnji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track