Tadić najavljuje kazne i promene u DS
Foto: KURIR

Tadić najavljuje kazne i promene u DS

Politika -
Lider DS rekao da je za demokrate moguće formiranje vlade samo sa onima koji su spremni da dele i dobro i zlo

BEOGRAD - Predsednik DS Boris Tadić izjavio je danas da spreman da preuzme odgovornost za vođenje vlade ukoliko DS na svim nivoima vlasti preuzme odgovornost i svom snagom stane iza njega. Tadić je rekao da je za demokrate moguće formiranje vladu samo sa onima koji su spremni da dele i dobro i zlo i koji nemaju rezervnu politiku.

Demokratska stanka nema nameru da formira vladu sa strankama koje nisu sa iskrenošću učestvovale u aktuelnoj vladi Srbije i koje nisu bile spremne da u njoj podele i dobro i zlo, rekao Tadić je na sednici Glavnim odborom DS u centru "Sava" govoreći o izboru partnera koji će uz tu stranku i koaliciju SPS-PUPS-JS formirati buduću vladu.

Tadić je ponovio da je sasvim sigurno neće formirati ni sa SNS i DSS, a da će odmah nakon sednice Glavnog odbora, ako dobije podršku članova, ući u pregovore sa ostalim potencijalnim partnerima. "To sam rekao pre izbora i to ponavljam i nakon izbora. Demokratska stranka ući će u vladu sa strankama bliske orijentacije i nema kompromisa oko evropskih integracija, kvaliteta makroekonomske politike, štednje gde je to potrebno na nivou države, a ne građana", rekao je Tadić.

Lider Demokratske stranke Boris Tadić najavio je da će biti analizirani rezultati proteklih izbora i da će kao posledica toga biti konsekvenci i promena unutar te stranke. "Biće vremena da analiziramo rezultate, da vidimo ko je doprinosio, a ko nije, biće vremena da se utvrdi ko snosi odgovornost, a u skladu sa tim biće konsekvenci i promena u Demokratskoj stranci" poručio je Tadić na sednici Glavnog odbora stranke. On je članove Glavnog odbora podsetio da su promene i reforme ideologija stranke i da su neophodne i za društvo i za stranku i od njih se ne može odustati dok se ne privedu kraju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja